Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Väsyneempi ku ennen lomaa

Pieniä matkakertomuksiaPosted by Rytmirouva Tue, March 27, 2018 09:18:54
Parantuminen botuliinivaurioista tapahtui loppujen lopuksi nopeasti ja kertaheitolla, huonot olot ja sydämen pompotus ovat olleet taakse jäänyttä elämää jo lähes viikon ja menneen viikonlopun lomailu tapahtui täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Tai no, siitä voidaan tietenkin olla montaa mieltä ja vähän riippuu keneltä kysytään, mutta sydämen tykytykset johtuivat ainakin varmasti jostain ihan muusta kuin Botoxista.


Koulukaveri teemalla vuosia sitten alkunsa saanut "nelikymppisten pissisten rännimatkat" on pikkuhiljaa muuttanut muotoaan "kaikenikäisten Suomesta ja Espanjasta kasaantuneiden hyvien tyyppien mukahauskaa matkoiksi". Alkuperäisen matkanjohtajan ideoima pitkän viikonlopun iloittelu on aina sijoittunut laskettelukeskukseen, johtuen liiderin vaarallisesta ja mustelmia aiheuttavasta lumilautailu-harrastuksesta.

Itse olen muutaman kerran kokeillut lumilautailua ja lopputulos oli kuorrutettu verenpurkaumilla ja muutaman päivän istumisella naapurin lapselta kaapatun uimarenkaan päällä. Ymmärrykseni mukaan tilanne ei juuri olisi muuttunut useampien harjoituskertojen myötä, koska nähdäkseni lautailijat useimmiten istuvat tai makaavat rinteessä. Ennen hissiinmenoa räplätään siteitä joko istuen, kaveriin tai kaiteeseen nojaten tai sitten jätetään uhmakkaasti kintut lautaan kiinni ja eletään vaarallisesti hyppien, pomppien ja vaarantaen viattomat suksi-ihmiset. Hissinousut ovat ihan oma lukunsa ja jos lautailija selvittää nousun urheasti ylös asti, onkin jo korkea aika istahtaa hetkeksi rassaamaan lauta takaisin kiinni kinttuihin. Tänä aikana minä suksieni kanssa olen ehtinyt tekemään facebook-päivityksen, käymään vessassa ja kuolemaan tylsyyteen. Kun vihdoin päästään tositoimiin ja siirtymään alaspäin, voidaankin ottaa puolet rinteestä mukaan. Lautailijoiden mieltymys putsata koko rinne ylimääräisestä lumesta on silmiinpistävää, lauta toimii kunnon lumikolan tavoin ja pisteitä jaetaan paljastetun jääpinta-alan mukaan.

Henkilökohtainen panostukseni lautailijoiden viikonlopun onnistumisen kannalta on aina ollut merkittävä ja se alkaakin jo käymään työstä lökäpöksyjen lukumäärän seurueessamme lisääntyessä vuosi vuodelta. Tukikeppinä toimiminen, ympäriinsä hinaaminen ja odottelu sai jatkumoa lautailijoiden alettua hukkaamaan osia kulkupeleistään. Ruuvien ja mutterien metsästys lumihangesta ei ollut helppoa ja aiheutti edelleen jatkuvaa syvää uupumusta.

Toki viikonlopun vietto piti sisällään paljon muutakin kuin vain rinteessä kaahailua ja lautailijoista huolehtimista. Keskustelu ajankohtaisista aiheista oli virkistävää, Benelux-maiden ja Aasian filmiteollisuuden vertailu toi esiin yllättävää asiantuntemusta ja samoin joukostamme löytyi kosmetiikka-alan erityisosaamista. Kontakteja solmittiin ympäriinsä ja käyntikortteja eri alojen osaajilta olikin tallessa kotiinlähtöpäivänä merkittävä määrä.

Levollinen viikonloppu tuntui tulevan tarpeeseen useimmille joukostamme ja olikin virkistävää rennon viininmaistelun jälkeen saada kunnon yöunet. Sikeät unet sinetöitiin nukkumalla kuulosuojaimet korvilla, edes formulalähetyksen liveselostus aamutuimaan ei saanut rauhaamme järkkymään. Päivän tärkein ateria sai aamut sähäkästi liikkeelle ja vinkkinä kerrottakoon, että kurkulla ja kermavaahdolla jaksaa pitkälle iltapäivään.

Siihen nähden, että loma ylitti kaikki odotukset ja oli oikein virkistävä, on paluu arkeen ollut yllättävän raskas. Käsittääkseni kävi niin, että pitkät ja levolliset yöunet olivat liikaa ja nyt ei unentarvetta enää ole. Olen melko varma, että ensi vuonna sama jengi on kasassa lukuunottamatta yhtä, joka kertoi mielummin jäävänsä kotiin itkemään ja katselemaan belgialaisia leffoja. Me muut varmasti näemme taas ja jos nyt joku paikalla ollut tästä itsensä tunnistaa, niin kiitos ja anteeksi, olette rakkaita ❤️  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post117