Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Kevät

SekalaisetPosted by Rytmirouva Sat, April 14, 2018 17:14:51
Kaikkien suomalaisten lempivuodenaika on koittanut ja me pimeyden ruhtinaat ja ruhtinattaret kömmimme luolistamme ja sulamme kuin voi kevään lämmössä. Talven pimeys ja kylmyys ovat taakse jäänyttä elämää ja terassikausi voi alkaa, toppatakit ja kuomat veks! Tervetuloa topit ja varvastossut.

Minäkin olen nauttinut täysin rinnoin lintujen sirkutuksesta, ihanat pienet tipuset ovat kyhänneet pesän tallin harjalle ja lannoitteet ropisevat suoraan niskaan oven suussa. Valkoiset tallin seinää pitkin valuvat tuotokset ovat varma kevään merkki.

Sulamisvedet solisevat suloisina pikku puroina sinne tänne, lapsena vedimme kumisaappaan kärjellä reittiä purosille ja ohjasimme niitä haluamaamme suuntaan, pienten patojen rakentamisella sai tehtyä lammikoita ja vesileikit kuuluivat kevääseen, vaikutus lähes yhtä terapeuttinen kuin rannalla hiekkakakkujen kyhäämisellä, paitsi kurahousut. Nyt tarvitaan kaivuri. Isot ankkalammikot ovat vallanneet pihat ja lapset kurahousuineen todennäköisesti hukkuisivat niihin. Suurin ropakko on maitohuoneen oven edustalla ja luulin kuulleeni hieman sarkasmia maitoauton kuljettajan ihmettelyssä hänen kahlatessaan lammikossa "Kas kun joutsenet eivät vielä ole pesineet tähän". Seuraavana päivänä laitoin kahluusaappaat roikkumaan navetan oven pieleen.

Viherpeukalot hyrisevät tyytyväisyydestä ja istutuslaatikot odottavat täytettä, facebook ja instagram ovat pullollaan kuvia maan päälle tupsahtaneista luonnon ihmeistä ja ruohonleikkureiden kiillotus kuumimmillaan. Meidänkin ruohonleikkuri paljastui vihdoin lumen alta ja kävi ilmi, että polttoaineen loputtua kuski oli tarkistanut tilanteen ja jättänyt korkin auki. Talvisijoituspaikka oli tietenkin juuri se kohta, mihin bensa loppui ja nyt tankki on kätevästi täynnä vettä. Tosin nurmikon ajelu ei liene ajankohtaista hetkeen, jos koko kesänä, niin hyvin labradorinnoutaja on pissallaan polttanut orastavan nurmikonalun rusehtavaksi sotatantereeksi. Minun peukaloni ei ole vihreää nähnytkään ja sekin ongelma taisi ratketa kuin itsestään, koiranpentu on hiljattain siirtynyt lorottelemaan aamupissat nurmikolta suoraan kukkapenkkiin. Taidan tilata kuorman kivituhkaa penkin päälle...

Lumien sulaminen aiheuttaa tulvimisen lisäksi kaikenlaista kivaa pikkupuuhaa, tiedättehän kuinka mukavaa on auringon lämmössä vähän haravalla kupsutella pihamaita, näkee kättensä jäljen ja voi samalla haistella kevään tuoksuja. Meilläkin on ihan pikkuriikkisen puuhasteltavaa, kun tuotantopihoilta paljastuu lumen alta eriväristä paalimuovisilppua, heinää, olkea, lantaa, autonrenkaita, kuormalavoja, hiekkaa ja yllättävän paljon kaikenlaista minkä olemassaolo on jo unohdettu. Kevään tuoksut siivittävät puuhastelua saaden silmät kirvelemään.

Minä ja minun jääkaappikylmä siideri suuntaamme nyt terassille, tuolien pehmusteet ovat varastoitu talven yli samaan tyyliin kuin ruohonleikkuri, joten kunhan olen rapsutellut suurimmat homerihmastot pois, voin nautiskella kevätauringosta takapuoli märkänä. Aurinkoista parasta vuodenaikaa teille ja meille, kaikki tykkää keväästä, joka muuta väittää valehtelee. Piste. Ja kiitokset muusalle 😊  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post123