Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Oispa kaljaa

Pieniä matkakertomuksiaPosted by Rytmirouva Wed, April 18, 2018 12:18:47
Terveiset Prahasta! Maailman olutpääkaupunki on jäänyt vieraaksi ja tänä keväänä päätimme korjata tilanteen. Yleensä tykkään etukäteen selvitellä matkakohteiden mahdollisuuksia ja opaskirjat on luettu hiirenkorville. Tällä kertaa tutkimustyö jäi väliin ja lähdin sokkona reissuun, tiedossa oli, että linna, kello ja silta kuuluu asiaan, niin ja tietenkin se olut.


Ensimmäinen kurkistus tsekkien sielunmaisemaan oli veret seisauttava: taksikyyti kentältä hotellille ei hevin unohdu ja mikäli kuski vastaa keskivertotsekkiä, vietän seuraavan lomani ehkä mielummin Pohjois-Koreassa. Laukut lentelivät rivakasti takapaksiin ja tämä heppu ei ollut Naantalin auringosta kuullutkaan. Matka alkoi ankaralla kännykän rassaamisella ja siinä vaiheessa kun nopeusmittari näytti 160 km/h, suunnittelin puhelimen kaappausta ja ikkunasta ulos heittoa. Vauhti onneksi hiipui kaupungissa, mutta ettei jännitys loppuisi, päätti joku onneton tunari kiilata autonsa taksimme eteen tien sivusta ja siitäkös soppa syntyi. Kansainväliset käsimerkit toimivat myös Prahassa ja lisänä tuima tsekin kielinen kiroilu (olen aika varma tästä, vaikka en tsekkiä osaakaan) siivitti matkaamme. Autojen päädyttyä rinnakkaisille kaistoille kaiken nahinan päätteeksi, kuskimme irrotti kädet ratista puristellakseen toisen kätensä hauista uhmakkaasti kiilaajalle. Kauhunsekainen odotus tilanteen kehittymisestä sai jännityksen väreilemään ilmassa ja helpotus oli suuri kun pääsimme ehjin nahoin perille hotelliimme. Hotellin vastaanotto oli lämmin ja ystävällinen, joten päätin antaa tsekeille vielä mahdollisuuden.

Matkanjohtajan roolissa olin käyttänyt itsevaltaa hotellin valinnassa ja perustelu oli ei enempää eikä vähempää kuin olut. Hotellin sijainti ja muut ominaisuudet olivat plussaa, mutta olutkylpy "beer spa" viimeisteli päätökseni. Kukapa nyt ei haluaisi oluessa kylpeä? Tsekit pitävät kärkipaikkaa oluen siemailussa, juoden eniten olutta henkeä kohti koko maailmassa. Liekö kylpy suunniteltu helpottamaan urakkaa, mahtaako tilastot huomioida maltaiden loppusijoituspaikan ja ennen kaikkea, onko nautinto sama? Jos kuvitellaan oluen imeytyvän ihon läpi, kenties kaljamahojen osuus väestössä pienenee. Tosin kylpyyn kuului oluen rajaton nauttiminen ihan perinteisesti myös suun kautta, joten ehkä ihon läpi imeytyminen on vain Rytmirouvan (toive)ajattelua. Vierailu beer spa-osastolla paljasti, että kylvyt ovat äärimmäisen suosittuja ja vaativat varauksen hyvissä ajoin. Pettymys oli suuri kylvyn mentyä sivu suun ja varsinkin kun ystävällinen kylpylä-isäntä vakuutti oluessa lillumisen olevan avain kaikenlaiseen onneen, vaiva jos toinenkin olisi varmasti parantunut puhumattakaan suotuisasta vaikutuksesta ihon, kynsien ja hiusten (!) hyvinvointiin. Ehkä jatkossa pesen hiukseni koffilla.

Blogi lipsahti nyt niin pahasti takseihin ja kaljaan, että Prahan osalta jatkoa seuraa, lupaan kirjoittaa myös siitä kellosta, sillasta ja linnasta kunhan ehdin. Hauskaa keskiviikkoa, Rytmirouva lähtee nyt tutustumaan ihan oikeisiin Prahan nähtävyyksiin.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post124