Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Maailman toisella puolen

Mitä diipimpää sitä kriipimpääPosted by Rytmirouva Sun, September 24, 2017 11:33:28

Oli puhe, että palataan ensi viikolla, mutta en malta, juttuja tuntuu riittävän. Tiedättekö kun aina puhutaan, että sitten kun ollaan eläkkeellä niin muutetaan jonnekin kaukomaille? Jos ei Floridaan niin ainakin Espanjaan. Minullapa onkin ystävä joka päätti tehdä niin jo hyvissä ajoin ennen eläkepäiviä. Firma, kämppä, auto ja suurin osa kamoista myyntiin, perhe pakuun ja menoksi. Kuulostaa simppeliltä, mitä hittoa nyhjöttää täällä rännässä ja loskassa kun maailma on pullollaan lämpöä ja aurinkoa antavia maita?

Ne juhlat joissa olin, oli juuri ystävien läksiäiset. Kaikkein lähimmät (ja meitä oli paljon!) kutsuttu koolle ja kunnon kekkerit ennen lähtöä. Tanssia, naurua ja ehkä ihan tilkkanen viiniä. Vanhoja ystäviä ja uusia ystäviä, ystäviä lapsuudesta, koulusta ja harrastuksista, kuka mistäkin. Ja kyllä oli lystiä, haikeutta tai jäähyväistunnelmaa ei ollut havaittavissa kun musiikki pauhasi ja pistimme jalalla koreasti.

Maailma on pienentynyt, siitä se johtuu. Sielunsisko muuttaa tuhansien kilometrien päähän, mutta on silti lähellä. Internet mahdollistaa kaikenlaisen yhteydenpidon ja lentolippujen hankinta on hyvin simppeliä ja melko edullistakin jos olet tarkkana. Manner Espanja on muuttunut lähiöksi, luulen, että ystävät tulevat vielä katkerasti katumaan avokätisiä vierailukutsujaan. Villan pihassa saattaa olla pieni telttakylä ympäri vuoden kun kaikki halukkaat eivät mahdu sisätiloihin. Mutta sehän tekeekin lähdöstä helpompaa, rakkaat ovat yhä lähellä vaikka kilometrejä on enemmän.

Mutta ei se silti niin helppoa ole kuin miltä kuulostaa. Ei varmasti ole. Perustukset, joiden päälle elämä on rakennettu, täytyy purkaa. Pala palalta pilkot kivijalkaa osiin, perustaa et voi siirtää tai ottaa mukaan. Se on rakennettava alusta uudestaan uudessa kotimaassa. Eikä nyt muutu vain osoite, vaan niin paljon muutakin. Kulttuuri, kieli, työ, koulu, lista on pitkä.

Ihailen minun rohkeita ja päättäväisiä ystäviäni ja toivon heille kaikkea hyvää. Olette rakkaita.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post15