Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Rhythm Of My Heart

UrheiluPosted by Rytmirouva Fri, September 29, 2017 16:40:34

Silloin kun keväällä muutin lenkkien askellajin kävelystä juoksuksi, soin pari ajatusta lenkkareilleni ja totesin ne oikein hyviksi. Ne istuivat hyvin jalkaan ja olivat juuri sellaiset, kuin nettisurffailun tuloksena kerrottiin juoksukengän olevan. Hyvinhän ne ovat tehtävänsä tehneetkin, nyt vaan alkoi olemaan kilometrit täynnä ja uusien hankinta ajankohtainen. Urheilukaupan myyjälle tuli varmasti selvääkin selvemmäksi, että ei muuta väliä kunhan polvet. Sain siis hyvällä vaimennuksella varustetut kunnon juoksulenkkarit (ihanan kallista) ja ei kun testaamaan.

Dramaattinen ero! Jestas kun olisin tiennyt, niin olisin käynyt investoimassa kunnon lenkkareihin jo kauan sitten. Kerrassaan kepeästi askel rullasi ja innostuin vähän muutenkin hulluttelemaan.

Useasti postauksissa mainittu sykemittari on siis järjestään näyttänyt liian suuria lukuja, pelkkä ajatus juoksemisesta nostaa sykkeen 160:een ja käytännön toimet ylikin. Jos maksimisyke lasketaan vanhan kaavan mukaan (220-ikä), olisin heittänyt henkeni lenkkipolulle jo monta kertaa. Tosin lohdutuksena palautuminen on nopeaa ja leposyke hyvinkin alhainen. Jossain vaiheessa olin varma, että mittari näyttää vääriä lukemia, mutta jonkinlainen kalibrointi on tehty ja uskoisin lukujen olevan todellisia.

Nyt kuitenkin innostuin uusien lenkkareiden siivittämänä kokeilemaan vähän räväkämpiä vetoja pieneen ylämäkeen ja hupsista vaan, sykemittari näytti itse asiassa melko helposti 197. Vielä olisi ollut varaa kiristääkin, mutta minun epävirallinen pt ei suositellut moiseen. Nyt alkoi oikeasti kiinnostamaan, että mikähän se rytmirouvan maksimisyke mahtaakaan olla. Karhun kohtaamista odotellessa…

Nyt kuitenkin kaiken epävarmuuden ja lönkyttelyn jälkeen olen päättänyt, että hiiteen sykkeet ja lenkkeily jatkukoon fiilispohjalla. Niin kauan kun lenkille on mukava lähteä ja vointi hyvä, niin rytmirouva aikoo hölkkäillä huoleti hyvän musan tahdissa!  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post19