Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Hirvenmetsästys

SekalaisetPosted by Rytmirouva Mon, October 16, 2017 16:03:24

Lomalta paluu on ollut jokseenkin vauhdikas ja rankka. Työvuorolistojen suunnittelu on ollut taas yhtä ammattimaista kuin yleensäkin ja samalla kun kotiovi aukesi niin työntekijöiden perävalot vilahti.

Viikonloppuloma sujui hyvän ruuan ja juoman merkeissä, ilman ajatustakaan minkäänlaiselle fyysiselle ponnistelulle, paitsi jos vatsalaukun venytystä ei lasketa. Tallinnan majapaikan sänky ei mitenkään ollut suotuisa hyville yöunille, siinä vaiheessa kun siippa käänsi kylkeä, siirsi kättä tai hengitti, koko sänky heilui kuin pelastusrengas aallokossa. Mukavana bonuksena patja oli pumpuliakin pehmeämpi, mikäpä sen parempi selkävaivoista kärsivälle. Kun vielä mukaan lasketaan puolen vuorokauden sähköttömyys, lamppujen poksahtelut ja nariseva lattia (ja tarkoitan siis todella nariseva), niin lepolomasta ei todellakaan voida puhua.

Kaiken kiireen ja turvotuksen keskellä ajattelin pyrähtää arkeen paluun kunniaksi pikku lenkille, mieli ja ruumis piristyy ja taas jaksaa. Innosta puhkuen porhalsin tutulle reitille ja kappas vaan, juuri kun olen päässyt menninkäisistä eroon niin kaikkien keskimaiden jokavuotinen suurtapahtuma on taas alkanut: Hirvijahti! Yritin pujahtaa punanuttuja pakoon useampaakin eri reittiä, mutta mitä vielä, niitä oli kaikkialla. Tarkastelin hetken lenkkiasuani ja katsoin viisaammaksi kääntyä takaisin. Jos nyt pysyn hengissä karhujen ja menninkäisten seassa, niin enpä taida ottaa riskiä, että minut ammutaan hirvenä. Seuraavalla kerralla juoksen tonttulakki päässä.

Lenkki siis vaihtui lysähtämiseen näppäimistön ääreen. Tuleva viikko onkin yhtä lysähtelyä töiden lomassa. Olen tosiaan aina ollut huono suunnittelemaan yhtikäs mitään kovin pitkälle eteenpäin. Päivä kerrallaan ja aika näyttää järjestelmä ei valitettavasti ole kovin toimiva systeemi työvuorojen laadinnassa. Tasaisin väliajoin käy niin, että navettaa pyöritetään vajaamiehityksellä, arvatkaa kuka silloin juoksee? No tietenkin kätevä emäntä. Tosin pakko myöntää, että kätevällä emännällä on lähes yhtä kätevä pikku apulainen, vuosikausia talossa ollut karjanhoitaja on kultaakin kalliimpi.

Hauskaa maanantaita, oi te tavalliset kuolevaiset (edit. tästä tuli palautetta, lupaan jatkossa suitsia huonoa huumorintajuani). Rytmirouva lähtee huolehtimaan, että te saatte maitoa ja ennen kaikkea jäätelöä!

  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post31