Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Insinööri

SekalaisetPosted by Rytmirouva Tue, October 24, 2017 17:16:42
Aviomies ryhtyi puutarhatöihin. Se ikäloppu vaahtera pudotti taas vähän isomman pompsin lehtiä ja kuten jo aiemmin mainittu, haravointi ei ole erityisen suosittu ajanviete perheessämme.


Lehtipuhallin oli kuin olikin tallessa ja jopa pörähti käyntiin pitkän levon jälkeen. Insinöörin tarkkuudella lehdet puhaltuivat kasoihin pihamaalle, josta ne siirtyivät kätevän emännän ja lapsen voimin traktorin kauhaan. Jännä juttu, että lehtipuhallin ja traktori olivat siipan osuus, harava ja lapio emännän ja lapsen osuus.

Insinööriviittaukset eivät ole ihan tuulesta temmattuja, siippa on oikeasti insinööri ja taipumus insinööriyteen (suomenkieli <3) on periytyvä ominaisuus. Tutkimustietoa minulla ei ole, mutta kokemusta sitäkin enemmän, aina appiukosta omaan lapseen. Perheemme on jakautunut kahteen leiriin, insinöörit ja ei-insinöörit. Minä ja kuopus leikimme sanoilla, siippa ja kaksi vanhempaa lasta leikkivät numeroilla. Esikoinen on jo hakeutunut kaltaistensa pariin ja insinööritehdas on saanut yhden uhrin lisää.

Muistan hyvin, kuinka sain ensimmäisen kosketuksen insinöörin sielunmaisemaan. Minun lapsuuteni jouluihin kuului, että koko talo hinkattiin putipuhtaaksi perunakellaria myöten. Innolla yritin jatkaa samaa perinnettä (kunnes ymmärsin, että pääsen helpommalla kun vain työnnän kinkun uuniin ja raahaan kuusen tuvan nurkkaan) ja saunan pesu olikin oivallinen työmaa sälyttää tuoreen aviomiehen harteille. Aviomies teki työtä käskettyä, raahasi navetalta höyrypainepesurin taloon ja laski Kärcherillä kiehuvan kuumaa vettä, tietenkin kunnon paineella, lauteille. Joulu sujuikin mukavasti hanuri tikkuja täynnä ja tammikuussa sauna meni remonttiin.

Sittemmin olen oppinut, että kaiken minkä voi automatisoida, automatisoidaan. Tai vaikka ei voisikaan, tehdään silti niin. Lopetin tuulimyllyjä vastaan taistelemisen melko pian ja olen oppinut ottamaan tilanteesta hyödyn irti. Kuinka monessa taloudessa on kaksi astianpesukonetta? Insinöörin pitkäaikainen haave kahdesta tiskikoneesta sai täyttymyksen taloremontin myötä ja itse asiassa homma toimii aika näppärästi. Ja sillä navetan Kärcherillä on muuten pesty myös sohvia, monta kertaa.

Hassusti olemme aviomiehen kanssa täysin erilaisia ja täysin samanlaisia. Minä en ole insinööri-ainesta ja hyvä niin, herra paratkoon jos niitä olisi vielä enemmän kasaantunut yhteen kotiin. Onneksi suuret linjat vedetään samalla köydellä, kumpikaan ei jaksa niuhottaa pikkujutuista, asioiden pitää tapahtua heti tai viimeistään huomenna ja tulevaa ei juuri mietitä. Meiltä on turha tulla kyselemään ensi viikon (tai huomisen) suunnitelmia.

Insinööri muuten sanoi minulle pari päivää sitten, että olen kaunis. Siis mitä ihmettä?!? Ehkä viisitoista vuotta sitten olen viimeksi kuullut olevani kaunis ja nyt taas. Olin tietenkin ihan pähkinöinä ja kysyin, että ihanko oikeasti? "No et nyt rumaltakaan näytä" oli vastaus. #pysyypähänjalatmaassa  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post37