Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Kiire

SekalaisetPosted by Rytmirouva Fri, November 03, 2017 16:57:27
Minulla on tylsää. Karjanhoitaja laittoi minut pakkolomalle flunssan takia, yksi päivä oli autuasta levätä mutta tämä toinen on jo liikaa.


Kaikki varmaan tietää sen ihmistyypin, joka valittaa koko ajan. Aina väsyttää, vituttaa, palelee tai on vähintään kiire. Vuosia sitten huomasin kauhukseni osittain kuuluvani tuohon joukkoon, kaikki oli ihan hyvin mutta siitä huolimatta oli kiva vähän narista. Lienee melko perisuomalainen ominaisuus, laiskuus on syntiä ja jos et koko ajan tee jotain hyödyllistä, niin onhan sille joku selitys oltava. Laiska töitään luettelee vai miten se meni...

Nopeasti tein korjausliikkeen ja päätin valita positiivisemman lähestymistavan kuulumisten kertomiseen. Muuten onnistuin mielestäni melko hyvin, mutta kiire jäi. Edelleen muistan nolostuttavan usein mainita vähintään kerran tai pari missä tahansa tai kenen kanssa tahansa keskustellessa kiireen. Tottahan se on, mutta täysin tietoinen ja oma valinta. Kiire puheenaiheena on minulle kuin sää muille ihmisille. Tuttu ja turvallinen, siitä on aina helppo jutustella, onneksi nykyään melko positiiviseen sävyyn.

Positiivisuuteen on syytäkin, sillä minä pystyn parhaimpaani pienen paineen alla. Monta asiaa hoidettavana ja kello käy, on hommien kannalta kaikkein hedelmällisin tilanne. Kiire on kaverini ja tsemppaa pistämään tossua toisen eteen.

Muutenkin kiireestä kitiseminen on arveluttavaa, koska tämä toinen vaihtoehto on vielä kehnompi. Lorvailen kotona ja ihmettelen kaikkia pikkupuuhia mitä pitäisi tehdä, enkä saa aikaan yhtään mitään. Sohvalla makailu saa aikaan lisää sohvalla makailua ja ne kaikki vähäisetkin puhdetyöt jäävät tekemättä.

Eräs ystävä on useammin kuin kerran sanonut minulle (valittaessani kiirettä ja töiden paljoutta), että "älä valita, et kuitenkaan osaisi olla tekemättä mitään". Huonon muistini takia olen joka kerta varma, että hän on väärässä, ihan varmasti olisin tosi taitava laiskottelemaan ja olemaan tekemättä mitään. Kunnes tulee se outo hetki, että mitään tähdellistä tekemistä ei ole. Päivän jaksoin yskiä ja niistää sängyn pohjalla (paitsi tallihommat), mutta se saa luvan riittää. Toinen päivä on kulunut jo seinille kiipeillen ja huomista suunnitellen.

Ps. En ole mikään suuri Oasis fani, mutta Liam Gallagherin tuore sooloalbumi on hyvä, sopivaa räkätautimusaa. Kuunnelkaa vähintään sinkuiksikin lohkotut "Wall of glass" "Chinatown" ja "For What It's Worth"  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post46