Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Yöjuoksu

LehmätPosted by Rytmirouva Mon, November 06, 2017 16:05:18
Tiedättekö tunteen kun herää neljältä aamuyöllä siihen, että joku täräyttää täysvalaistuksen päälle ja ilmoittaa melko kuuluvasti, että "lehmät on pihalla!" Ai ette tiedä, no minäpä tiedän. Viime yönä toisen navetan kaikki 150 nautaa päätti murtautua yöjuoksulle.


Vuosien saatossa lehmät ovat karkailleet kerran jos toisenkin ja niitä on haettu milloin mistäkin, parhaimmillaan useamman kilometrin päästä. Aiemmin meillä oli apuna erinomaisen toimiva paimenkoira, jonka avulla minä tai isäntä saimme yksinkin melko ison lauman kasaan ja kotiin. Koiraa, siis toimivaa paimenkoiraa, ei enää ole ja ihmisvoimin on selvittävä tilanteista.

Kun yöllä kimposin ylös sängystä ja sain viritettyä ylleni jotain vaatteen tapaista, huomasin kauhukseni ulko-ovella, että pihalla mylläsi tosiaan koko pahuksen hunnilauma. Yksikään ei ollut jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja navetoiden ympärillä rallia paahtoi pitkälle toistasataa nautaa.

Kahdestaan siipan kanssa saappaat sauhuten (tai siis minä saappaat sauhuten, Insinööri tietenkin traktorilla) paimensimme villiintynyttä nautalaumaa kohti kotinavettaa. Pimeys antoi oman lisämausteensa paimennustehtävään.

Yksittäisten karkulaisten kalastus omituisista paikoista otti aikansa. Navetanvintille oli eksynyt pari äpyliä, jotka sain onnistuneesti takaisin pihalle. Muistissa on vieläkin edelllinen kerta kun karkulainen pyyhälsi samalle vintille, silloin lattia petti lehmän alta ja jalat rysähtivät läpi, ilmestyen näkyviin maitohuoneen katosta. Siis vain jalat, muu lehmä jäi vinttiin. Maitoautonkuljettaja oli juuri tankkia tyhjentämässä ja lievästi ihmetteli katosta sojottavia jalkoja. Lehmä onneksi saatiin ehjänä pelastettua tilanteesta. Tällä kertaa vastaavia yllätyksiä ei tapahtunut vaan saimme naudat takaisin navettaan ilman sen suurempia vahinkoja.

Piha näyttää perunamaalta, tielle osuneet rehu- ja heinäpaalit on tapettu huolella ja vielä aamulla löytyi pari mansikkia melko omituisista paikoista. Loppu hyvin kaikki hyvin, vahinkoja ei käynyt eikä mitään mennyt rikki, mitä nyt Rytmirouvan muutenkin yskän ja rään täyttämät laadukkaat yöunet saivat vähän lisäkolhua  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post49