Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Miks ei uni tuu?

SekalaisetPosted by Rytmirouva Fri, November 10, 2017 16:12:09
En nyt mitenkään halua liikaa valittaa, mutta tämä pahuksen tauti saa koko ajan uusia muotoja. Juuri kun räkä alkoi ehtymään ja henkikin pihisemään vähän paremmin, niin tilalle tuli yskä.


Päivällä tämä jatkuva köhiminen ei juuri haittaa, mutta yöt ovat yhtä painajaista. Illalla kuumaa juomaa, hunajaa, pastilleja ja yskänlääkettä. Varmuuden vuoksi otin yskänlääkettä parissakin eri muodossa, pumpun hakkaamisen lomassa tajusin, että taisivat olla samaa tavaraa, pilleri ja litku. Tupla-annos ei kuitenkaan auttanut yskään, vain sydämen toiminta tehostui.

Sängyn pääty ylös (kerrankin jotain hyötyä moottorisängystä) ja ultimaattinen zen-asenne, jospa köhä pysyisi pois ajatuksen voimalla. Varmuuden vuoksi vielä suu täyteen kurkkupastilleja ja nukkumatin jahtiin. Jos oikeasti satun nukahtamaan, on pieni hinta herätä mynthon keuhkoissa.

En sitten nukahtanut. Yskin ja köhin pari tuntia, välillä ehdin vajota unenomaiseen horrokseen ja valuin mykkyrälle sängyn keskelle. Siinä on muuten syy, miksi en juuri moottoroitua sänkyä hyödynnä. Pyörin kuin porakone nukkuessani ja varsinkin ennen kuin nukahdan, koittakaapa nukkua vatsallanne sängyssä, jonka pääpuoli on nostettu pystyyn. Ja jos oikeasti satun nukahtamaan levollisesti selälleni, herään hetken päästä omituisena kasana sängyn keskeltä.

Parin tunnin pyörimisen jälkeen luovutin ja lähdin hortoilemaan ympäri taloa. Tietokoneelle, lisää mynthoneita, luin jopa kirjaa hetken aikaa. Tässä yhteydessä voinkin paljastaa nolon jutun: en ole lukenut Tuntematonta Sotilasta, mutta kohta olen. Kaikki rituaalit suoritettuani kömmin takaisin sänkyyn yskimään.

Loppujen lopuksi asemoin itseni sohvalle ja kasasin tyynyistä selkänojan, vihdoin ja viimein sain nukuttua, käytännössä istuen.

Tai siis olisin saanut nukuttua, mikäli kissa ei olisi päättänyt haluta ulos ja toinen vähän myöhemmin sisään. Sisälle tullut katti myös halusi seurustella ja leikkiä kanssani. Kun viimein sain kisun arvostamaan henkeään, soittikin lypsyrobotti ja kertoi olevansa epäkunnossa. Päätin luovuttaa ja lähteä töihin, nukkuminen on yliarvostettua.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post52