Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Minä ja mun pää

SekalaisetPosted by Rytmirouva Mon, November 20, 2017 16:40:43
Minulla särkee usein päätä. Ja siis tarkoitan todella usein. Vetelen särkylääkkeitä kuin leipää ja ihmettelen, kuinka vatsani edelleen kestää valtavaa ibuprofeenimättöä.


Päänsäryt alkoivat samoihin aikoihin kuin kuuhulluus, itse asiassa täysikuun aikoihin joudun yleensä juoksemaan lääkekaapilla vielä normaaliakin enemmän, asioilla lienee joku yhteys (hups, ehkä se että en nuku). Alkuun vaivaa tietenkin tutkittiin ja edelleen saan kuulla 25 vuotta vanhoista magneettikuvista: löydöksenä oli ihan "normaalit naisten pikkuaivot". Puhekielessä tietenkin painotus on voimakkaasti sanoilla naisten ja pikku. Päänsärylle ei kuitenkaan löytynyt selittävää tekijää ja vaivan kanssa on vain täytynyt oppia elämään.

Jos pidän jatkuvasti silmälaseja, käyn säännöllisesti hierojalla, nukun ja syön hyvin, käyn salilla enkä käytä lainkaan alkoholia, päätä särkee harvemmin... tai sitten ei. Vaiva ei oikeastaan ole lainkaan hallinnassani, päänsärky tekee mitä sitä huvittaa, tulee ja menee mielensä mukaan. Varmaa on, että ilman lääkettä se ei häviä mihinkään. Levon ja märän rätin otsalla voi heittää järveen.

Kaikenlaisia poppakonsteja olen vuosien saatossa kokeillut säryn nujertamiseen, joista viimeisimpänä akupunktio. Tällä hetkellä vaikuttaa, että neulojen tökkiminen tosiaan auttaa. Säryt eivät ole kokonaan hävinneet, mutta vähentyneet huomattavasti. Kahden viikon särytön putki antoi aiheen pienimuotoiseen juhlaan.

Akupuntio oli ihan hauska kokemus, tosin piikkikammoiselle kynnys kokeiluun saattaa olla korkeampi. Minä en edes huomannut neuloja, lienee vuosien saatossa ihoni muuttunut jonkinlaiseksi siannahaksi. Ehdotus, että neuloihin voisi myös laittaa sähköä, sai kyllä jopa minut vähän epäröimään. Minunkaan siannahkani ei ole valmis ihan kaikkeen.

Seuraavan kerran kun särky iskee, taidan kipittää lääkekaapin sijaan ompelulaatikolle (jos minulla olisi sellainen, arvatkaa ompelenko?). Nuppineulat hyötykäyttöön, ei kai se nyt voi niin vaikeaa olla? Katson googlesta.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post59