Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Ring Ring

SekalaisetPosted by Rytmirouva Sat, September 09, 2017 09:19:38

Se asfalttiin pudottamani puhelin meni rikki. Edellisessä postauksessa se oli vielä hassu juttu, puhelinhan toimi. Vanhaa kunnon jesaria kylkeen ja langat kuumiksi. Mutta nyt se oikeasti meni rikki. Whatsapp, spotify, tekstarit, instagram, kamera, facebook, sähköposti, herätyskello, messenger, puhumattakaan että pystyisi perinteisesti soittamaan tai ottamaan puheluita vastaan. Ei ollut hauskaa ei.

Kävin kaupungilla hoitamassa asioita. Jouduin kolmessa eri paikassa pyytämään puhelinta lainaksi, että voin soittaa (syyt puheluihin tietenkin olivat elintärkeitä). Miten ihmeessä näitä asioita ennen hoidettiin? Olen itsekin ehtinyt elää hyvän tovin kännykätöntä aikaa, enkä ollenkaan ymmärrä miten selvisin.

Jos nyt puhutaan ihan asioiden hoidosta, oli ne sitten työ- tai yksityisasioita, kännykkä on kyllä oiva kapine. Ainakin näin yrittäjän näkökulmasta tuntuu ajatus kännykättömästä maailmasta todella hankalalta. Aika monta katastrofia estetty moisella kapineella. Ja se on ihan höpöpuhetta, että lomalle ja luuri kiinni. Tämä korttitalo olisi sortunut jo monta kertaa, jos niin oltaisiin tehty.

Muutama muukin seikka puoltaa kännykkäkulttuuria: miten miehet selviäisivät kauppareissuista? Mitä jos auto hajoaa yöllä keskelle ei mitään? Mitä jos näet Prismassa julkkiksen? Entä jos karhu puree jalan poikki kesken iltalenkin? Mihin katsot jos vastaan kävelee persona non grata tai jos vastaan ylipäänsä kävelee joku? Mistäs tiedät missä lapsesi luuraa? Miten miehet selviäisivät kauppareissuista?

Itseltäni luiskahti polvilumpio pois paikaltaan navetassa. Vaikka lehmiä pyöri ympärillä pitkälti toistasataa, ne olivat melko hyödyttömiä. En viitsi edes miettiä tilannetta, että se kännykkä ei olisi ollut taskussa. Oli muuten yllättävän iso kynnys soittaa ihan itse se ambulanssi. Pitääkö sitä olla kilon palasina pakastimessa, ennen kuin suomalainen ehkä pitkin hampain antaa kaverille luvan soittaa sen lanssin? Ettei nyt vaan turhaan häiritä ketään.

Minulla ei ole kännyköistä pahaa sanottavaa. Tulin äärimmäisen onnelliseksi saatuani uuden, toimivan puhelimen. Kamerakin on parempi kuin vanhassa, ehkä saan vielä joskus tänne laitettua niitä kuviakin.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post6