Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Hummani Hei

HevoshommiaPosted by Rytmirouva Tue, September 12, 2017 21:34:42

Minulla on hevosia, itse asiassa minulla on 7-vuotiaasta asti ollut aina hevosia. Useimmiten niitä on ollut liikaa, kuten tälläkin hetkellä, mutta aina vähintään yksi.

Silloin 7-vuotiaana homma olisi saattanut olla vielä pelastettavissa, mutta (tätä ette kyllä usko) voitin arpajaisissa hevosen. Kyllä, luit oikein. Nykyään arpajaisvoittoina ei saa olla eläimiä, mutta toista oli kultaisella 80-luvulla. Jos jäit henkiin kaiken sen turvavyöttömyyden, kypärättömyyden ja pelastusliivittömyyden jälkeen, niin annetaanpa sitten lapselle hevonen, varmuuden vuoksi vielä puolivuotias varsa, niin eiköhän se siitä.

Siitä se kuitenkin lähti, eikä valoa näy tunnelin päässä. Olen päätellyt, että hevoset eivät lisäänny ihan perinteisin menetelmin vaan ihan itsestään ja omia aikojaan, syytön minä siihen olen. Varmuuden vuoksi aikanaan tein todella pienen tallin, ettei hevosmäärä pääsisi liian suureksi. Ei auttanut, ei. Nyt niitä penteleitä on jo ympäri maailmaa.

Tänään kävin juuri yhden hakemassa maailmalta vähän lähemmäs kotitallia. En sentään kotitalliin asti, koska ei mahdu. Hevoslapsi on saanut olla kasvamassa ikätovereiden kanssa laitumella kesän ajan. Nyt vaihtui merenrantamaisemat koulunkäyntiin ja huoleton kesälorvailu työntekoon. Joten ihan kohta, kunhan varsa on opetettu kärryjen vetoon, alkaa kaikkein paras osuus: Derby, Kriterium, Elitloppet ja mitä niitä oli? Eli huoletonta elämää, rahaa tulee ovista ja ikkunoista, onpahan eläkepäivät turvattu.

Eläkepäivien odottelu ei onneksi käy tylsäksi. Hauskaa, että navetta on hyvin pitkälti automatisoitu ja raskain työ taitaa olla napakka potku lypsyrobotin kylkeen kun se kettuilee. Talli onkin toista maata, paitsi jos kottikärryt lasketaan automaatioksi? Tämä syksy onkin kaikkein mukavinta aikaa märkine loimineen ja kuravelli tarhoineen. Paitsi että nykyäänhän tilanne on sama läpi vuoden, kesällä on onneksi viikon verran niin lämmin, että ei tarvi puljata loimien kanssa.

Arvaan kyllä, että sinäkin siellä juuri innostuit ajatuksesta hankkia oma hevonen. Minuun voi olla yhteydessä, ehkä raaskin luopua yhdestä (kuudesta), silläkin uhalla, että eläkerahasto vajenee.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post8