Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Hammashuolia

SekalaisetPosted by Rytmirouva Mon, January 29, 2018 18:41:58
Lapsi sanoi vuosi sitten, ettei muista milloin on viimeksi käynyt hammaslääkärissä. Ohimennen kännykän räpläyksen lomassa totesin, että "joo joo, kyllä sieltä sitten tulee kutsu".


Neljä viikkoa sitten sama lapsi valitti, että poskeen sattuu ja koko leuka on kipeä, eikä hän edelleenkään muista, milloin on viimeksi käynyt hammaslääkärissä. Tässä vaiheessa pieni omantunnon pistos sohaisi ja kehotin lasta ottamaan buranaa ja lupasin varata ajan lääkärille. Arvatkaa muistinko? Särky katosi muutamassa päivässä ja saatoimme taas heittäytyä yhteiskunnan huolehdittavaksi kutsua odottelemaan.

Viikonloppuna tilanne eskaloitui pykälää isompiin mittasuhteisiin ja lauantai-ilta sujuikin taskulampulla hampaita tiiraillessa. Tietynlainen järjen ääni olisi ollut tervetullut, mutta voitte olla varmoja, että mikään tai kukaan ei voi auttaa, silloin kun kyse on äidin epäonnistumisesta lapsensa perustarpeiden huolehtimisesta. Minä onneton olin pilannut lapseni elämän jättämällä huolehtimatta perusterveydenhuollosta! Hammasmädästä juurihoidon kautta mahdollisiin tekohampaisiin vilistävät vaihtoehdot piinasivat yötäni ja sunnuntai-aamun sarastaessa päätin reipastua ja vaihtaa suunnitelman itseni ruoskimisesta raivokkaaseen hammaslääkärin metsästykseen.

Sinnikkään jonotuksen jälkeen sain vihdoin langan päähän päivystyksen hoidontarpeenarvioitsijan (siis minkä???). Vakuutteluni lapsen mahdollisista elinikäisistä vaurioista ja hampaattomasta elämästä ei kantanut hedelmää ja lopputulos oli, että lapsi huumataan järjettömällä määrällä särkylääkettä maanantaihin asti, jolloin pääsemme omalle hammaslääkärille. Pompin tasajalkaa luurin päällä puhelun loputtua ja kirosin koko terveydenhuoltojärjestelmän alimpaan suohon. Onko verokarhu käyttänyt juuri meidän setelit pesänsä pehmukkeeksi lasten hammashuollosta huolehtimisen sijaan?

Helpotus oli suuri kun lapsi kömpi aamupalalle hampaat suussaan ja ilman suuria tuskia. Päivän mittaan minäkin rauhoituin ja uskalsin luopua juurimätä ajatuksesta. Kaikki hiki hatussa kerätyt äitipisteet katosivat kankkulan kaivoon, valuen ehkä miinuksen puolelle ja voitte olla varmoja, että niiden kerääminen on työlästä.

Tänään päätin olla ensimmäinen, kenen äänen ajanvarausnumeroon vastaaja kuulee, onnistuin ja pääsimme hammaslääkäriin tuota pikaa. Ehkä hoidontarpeenarvioitsija on palkkansa ansainnut, lapselta oli paikka irronnut.  • Comments(0)//www.munaravia.fi/#post96