Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Born Again

Musa ja KirjatPosted by Rytmirouva Sun, February 11, 2018 13:48:54
Voiko rokkikukko olla sympaattinen, suloinen ja ihana? Kyllä voi! Anton Kabanen täyttää määreet ja voin julistaa, että olen ainakin monta päivää korviani myöten ihastunut liuhulettiseen kitaravirtuoosiin.


Maalaistytöt vastasivat pääkaupungin kutsuun ja suuntasimme eilen siskon kanssa metallibändi Beast in Blackin keikalle kulttuuri- ja monitoimitalo Nosturiin. Battle Beastin jättänyt armoitettu biisintekijä Anton Kabanen perusti 2015 uuden bändin ja ensimmäinen albumi tuli uunista ulos viime vuoden lopulla pitäen sisällään aikamoisen hittikimaran. Muu bändi on Kabaselle entuudestaan tuttuja muusikoita, vain laulaja Yannis Papadopoulos on Antonin löytö Youtubesta.

Tavastia on tuttu, mutta tämä oli ensivisiitti Nosturiin. Paikka vastasi jotakuinkin mielikuvia ja tunnelma oli taattu loppuunmyydyn keikan imuroidessa paikalle samanhenkistä porukkaa hyvällä fiiliksellä. Ulos muodostui pienoinen jono ja aika kului mukavasti yhteislaulun merkeissä, päästä varpaisiin tatuoidut uudet ystävämme laulattivat meitä hieman yllättäen Janne Hurmeen "Kirje" biisin tahtiin. Huomioiden tilaisuuden luonteen, yllättävän moni osasi sanat ulkoa. Minä en.

Perinteinen "eturiviin, maksoi mitä maksoi" taktiikka oli taas käytössä ja kyllä kannatti, silmänruualle on myös annettava sen ansaitsema arvo. Uudet eturivin ystävämme eivät olleet lähteneet keikalle sen kauempaa kuin Ranskasta, Venäjältä ja Porista, musiikki yhdistää. Porukka oli kaikin puolin vähemmän humalaista ja enemmän ystävällistä kuin ennakkoon oletin, vieressäni ihan eturivin tuntumassa oli fani pyörätuolissa, hän sai tilaa ja näköyhteydestä lavalle pidettiin huolta yleisön, ei järkkäreiden toimesta. Tosin iso plussa mille tahansa keikkapaikalle olisi, jos liikuntaesteisille olisi oma paikkansa lavan läheisyydessä, jo ihan turvallisuussyistä.

Keikka oli jäätävän hyvä, laulaja Yannis pieksee Bruce Dickinsonin mennen tullen (makuasioita...) enkä ihmettele, että Wasp savusti bändin käytöksellään ulos kiertueeltaan, olisihan noloa, jos lämppäri olisi kovempi kuin pääesiintyjä. Kabasen koko olemus lavalla huokui onnistumisen tunnetta ja tyytyväisyyttä, tehty työ on tuottanut tulosta ja yleisö todellakin palkitsi sen. Monesti bändien kiitellessä yleisöä, repliikeistä paistaa läpi rutiini ja uskottavuus häviää. Nyt ei hävinnyt ja koko bändistä välittyi kiitollisuus ja ilo illan onnistumisesta, aitouden väheneminen lienee väistämätöntä keikkamäärien lisääntyessä. Pitkä ja intensiivinen setti piti sisällään uuden Berserker-albumin biisien lisäksi muutaman vanhemman Kabasen kynän jäljen, mm. Touch in the night soi Yannikselta hienosti.

Juttutuokio erään Nosturin pitkäaikaisen järkkärin kanssa tosin palautti jalat maan pinnalle ja muistutti, että makuja on monenlaisia. Termi "kikkelirock" mainittiin ja laulajan korkealta ja kovaa tyyliä ei arvostettu. Kysymykseni Iron Maidenin paikasta hevimiehen sydämessä vastaus oli, että "vanhan liiton bändit on eri juttu". Hah, sanon minä!

Illan kruunasi bändin kiireetön ja sydämellinen jutustelu yleisön kanssa keikan jälkeen. Uusi rumpali Atte Palokangas ja Anton Kabanen onnistuivat hämmentämään kaikella suloisuudellaan ja ystävällisyydellään niin pahasti, että jopa minä jäin sanattomaksi. Se on jo jotain se. Kuvien ottamisen ja vuolaiden kehujeni jälkeen Kabasen symppis olemus huokui kysymystä "mistäs seuraavaksi jutellaan?" . Sama toistui jokaisen innokkaan fanin kohdalla ja kiireetön jutustelu tuntui uskomattomalta hengästyttävän keikan jälkeen. Uskoisin, että en ole ainoa ihailija, joka arvostaa ystävällisyyttä ja lähestyttävyyttä kenen tahansa muusikon ominaisuuksissa.

Ilta oli kaikin puolin upea: hyvää musiikkia, lavakarismaa, uusia ystäviä, yhteishenkeä ja tunnelmaa. Puhumattakaan A.Kabasen hymystä, joka pysyi yllä koko illan ja sulatti sydämeni.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.