Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Minttu sekä Ville

Musa ja KirjatPosted by Rytmirouva Sat, February 17, 2018 18:21:29
Kevään toinen toistaan odotetumpien rientojen putki avautui viikko sitten Nosturissa ja sai musiikkipainotteisen jatkon heti eilen, kun pääsin ihailemani Jonna Tervomaan keikalle. Matka oli pitkä, pimeä ja jäinen mutta erinomaisen kannattava, hei hei Anton Kabanen, ihastukseni kohde vaihtui juuri!


Atmosfäärin ero Nosturiin oli shokeeraava, ensimmäisenä mieleen tuli jenkkileffat, joissa matkalaiset eksyvät pitkällä aavikkotaipaleella yksinäiseen kuppilaan, jonka muutama kanta-asiakas tuijottaa pahaenteisesti muukalaista tuoppiensa takaa, Hämärästä aamunkoittoon tyyppisesti. Vastaanotto toki oli lämpimämpi, mutta sijainti keskellä ei mitään ja paikan ulkomuoto hämmensivät. Yleisöä valui paikalle hitaasti ja vähän, kuppilan sijainnilla lienee vaikutusta asiaan. Pari paikallista velikultaa toki yritti parhaansa luodakseen tunnelmaa, ihminen voi olla yllättävän kovassa humalassa ja silti pysyä tolpillaan. Vauhti korjaa virheet sanonta ei pitänyt paikkaansa tässä tapauksessa.

Illan tähti saapui paikalle ilmeenkään värähtämättä, vaikka tupa lähes kumisi tyhjyyttään. Ammattilaisen ottein Jonna keräsi lauman lavan eteen ja totta tosiaan, heti tuli tunnelmaa ja yleisön määrä tuplaantui kun kaikki eksyneet lampaat löysivät paikkansa. Yllätyksenä tuli Jonnan loistava huumorintaju: musta huumori ja sarkasmi löysivät paikkansa ja välispiikkien venyminen ei haitannut, vaan päinvastoin, saimme mehevät naurut monta kertaa. En ole varma, oliko kompurointi Jonnan ja bändin välillä normaalia vai keikkatauosta johtuvaa ruostetta. Itse artisti kertoi tekevänsä bändille esteratoja sotkemalla biisilistaa, yhtä kaikki, biisien uudelleen järjestely kuitenkin loi aikaa pitkille välispiikeille ja olen melko varma, että Jonna menestyisi loistavasti myös stand up hommissa.

Uusimman albumin kappaleet olivat vahvasti edustettuina, kuten toivoinkin. Suosituimmat ja soitetuimmat hitit olivat toki mukana myös ja niitä oli yllättävän paljon. Ystäväni oli etukäteen vakuuttunut, että hän ehkä tunnistaa yhden tai kaksi Tervomaan biisiä (Mintun ja Villen lisäksi) ja olikin keikan loputtua yllättynyt kuinka monta tuttua kipaletta kuuli illan aikana, eikä "Minttu sekä Ville" edes kuulunut niihin.

Laulajana Tervomaa on timanttia. Kappaleet soivat virheettömästi ja Jonnan upea, hieman raspinen ääni oli upeaa kuultavaa. Väärät vaatteet, Disco Melancholia, Ennen aikojaan, Ääni on minun, Uudet jumalat ja viimeisenä kuultu Oo mun kaa kuulostivat livenä vielä paremmilta kuin levyllä konsanaan. Lauloin mukana sydämeni kyllyydestä ja se oli helppoa, koska osasin jokaisen biisin uusimmalta albumilta ulkoa, olen renkuttanut "Ääni" albumia ehkä enemmän kuin ainuttakaan levyä koskaan, tosin Eppujen "Valkoinen kupla" kaikella todennäköisyydellä edelleen pitää kärkisijaa.

Jonna jalkautui välittömästi keikan loputtua yleisön pariin ja oli äärimmäisen ystävällinen ja mukava. Hymy oli herkässä ja pinna oli katkeamaton myös tunnelmanluojien kanssa. Ruuhkaa tähden luokse ei ollut ja minäkin kirmasin juttusille, kehuin uusinta levyä ja kerroin osaavani kappaleet ulkoa, Jonnan vastaus "Huomasin", tuli kuitenkin hymyn kera, joten ehkä hoilotukseni ei häirinnyt illan pääesiintyjää.

Harmillista ykkösluokan artistin puolesta, että yleisö ei löytänyt paikalle, olisi nimittäin kannattanut. Minä voisin vallan mainiosti lähteä vaikka saman tien uudelle Tervomaan keikalle, ehkä kuitenkin joku muu paikka olisi parempi niin artistin kuin yleisön kannalta.
Pahoittelut, kuvan laatu on kuraa, mutta laitoinpahan nyt kuitenkin todistusaineistoksi.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.