Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Ei oo tylsää

Kissat ja KoiratPosted by Rytmirouva Tue, February 27, 2018 09:20:58
Pikkuinen koiranpentu ei enää olekkaan ihan niin pikkuinen, kilot lähentelevät kahtakymmentä ja leppoisa mussukka on saanut vauhtia tassuihinsa. Energiaa riittää ja jos puuhaa ei järjestetä, Elton kyllä järjestää sitä ihan itse.


Taloremontin yhteydessä laitoimme sisustuksen uusiksi ja erityisen iloinen olin käytettyinä kohtuuhintaan löytyneistä chesterfield- sohvasta ja nojatuoleista. Eltonkin on iloinen samasta sohvasta, tiesittekö muuten, että sohvatyynyn rikkoutuessa, sisältä leijuu ihan pienenpientä untuvahöyhentä ja sitä on yllättävän paljon yhdessä pienessä tyynyssä.

Joku säännöllisesti blogiani lukeva saattaa muistaa, että mainitsin parin seinän kokoisesta kirjahyllystä, jonne sain kaikki rakkaat niteeni mahtumaan. Insinööri suunnitteli ja rakensi hyllyn alusta loppuun tammilankuista ja se oli yksi hitaimmista työvaiheista koko remontissa. Eltonkin arvostaa Insinöörin kättenjälkeä ja jalopuuta, jopa niin paljon, että katsoi parhaaksi maistaa sitä. Tukan lisäksi muutkin osat päästäni alkoivat punoittaa huomatessani puusilpun lattialla, sopimus kirjahuoneen oven kiinnipitämisestä oli unohtunut ja onnellinen koira vaihtoi puruluun arvotavaraan. Positiivinen ajattelu ei petä ja pystyin iloitsemaan vahingon pienuudesta, vain pieni kolo lähes huomaamattomassa paikassa. Chilin ja erilaisten pippurilajikkeiden tupruttelu hyllyyn sai silmät kirvelemään, itse asiassa silmiä kirvelee jo lähes koko talossa, maustesekoitusten valelu ympäriinsä saa talon muistuttamaan intialaista basaaria. Tai saisi mikäli koiranpissan tuoksu ei olisi selvästi dominoiva mausteisiin nähden.

Saimme aikanaan remontin vietyä läpi melko sopuisasti Insinöörin kanssa, olimme samoilla linjoilla ja joustimme puolin ja toisin tilanteen niin vaatiessa. Kompastuskiveksi meinasi muodostua portaat. Vanhat portaat jäivät paikalleen, mutta kellertävälle männylle oli tehtävä jotain. Pintakäsittely ja maalaus olivat Insinöörin mukaan lähes mahdoton tehtävä, joten hänen ratkaisu asiaan oli matto. Kokolattiamatto on jo sanana painajainen ja pystyn kuvittelemaan sen tahmeuden ja mahdollisen sisällön mielessäni. Jos kuitenkin minä olen taitava jankuttamaan, on Insinööri taitava perustelemaan ja kas vain, meidän portaikko on päällystetty karhealla, ruskealla kankaalla. Portaikko on oikein hieno ja tyylikäs, lisäksi pitoa löytyy mukavasti, parkourtyttö villasukkineen ei enää laskettele pyllymäkeä alakertaan. Eltonkin osaa arvostaa mattoa, on erityisen palkitsevaa saada tiukkaakin tiukemmin liimattu matto irtoamaan portaasta, chilihuurujen kiusatessa, voi siirtyä seuraavaan kohtaan koittamaan onneaan. Koko portaikkoa ei vielä ole maustepurkilla käsitelty. Portaikon tämän hetkinen koostumus jotakuinkin seuraavanlainen: koiranpissaa, kissanpissaa, limsaa, punaviiniä, mausteita ja kaikkea mahdollista oravaa pienempää, mitä bordercollien turkkiin voi tarttua mukaan. Ja tietenkin paljon jäämiä erilaisista pesuaineista.

Elton tykkää myös paljon kengistä. Yleensä se vain keräilee niitä luokseen ja imeskelee, ainuttakaan kenkäparia ei ole vielä puremalla tuhottu. Minä pidän poponi visusti kaapissa ja yritän parhaani mukaan kaapittaa muidenkin parempia kenkiä, siitä huolimatta jalkineita lojuu ympäriinsä ja Eltonilla riittää saalistettavaa. Eteisen kaapin ovea avatessa, pitää myös olla erityisen varovainen, kaappiin tungetut kengät vyöryvät syliin melko vauhdilla.

Mutta yhdestä asiasta olen erityisen ylpeä: Elton nukkuu yöt lattialla omalla pedillä! Illalla toki ennen nukkumaan käymistä saa hetken kölliä sängyllä ja aamullakin pääsee sänkyyn peuhaamaan. Ja illalla kun jaksaa odotella, että ihmiset nukkuvat, voi salaa kömpiä sänkyyn koisimaan...


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.