Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Mä hiihdän

Pieniä matkakertomuksiaPosted by Rytmirouva Thu, March 01, 2018 09:58:16
Meillä on hiihtoloma. Tarkoitus oli pysytellä kotona ja laittaa lapset töihin. Valitettavasti Rakkain Lapsi on kuitenkin kopio äidistään ja jankutustaidot ovat vertaansa vailla, joten väsytystaistelu päättyi kuopuksen hyväksi ja suuntasimme auton nokan kohti lasketteluparatiisia.


Insinöörin jäädessä kotiin vahtimaan pakkasta ja koiria, lähdimme keskimmäisen ja kuopuksen kanssa tien päälle lomatunnelmissa. Suunnitelmani tasaisesta energiansaannista keskeytyi heti alkutaipaleella pyydettyäni takapenkiltä eväsomenaa rouskuteltavaksi, etupenkki reagoi tilanteeseen salamannopeasti karjaisemalla: "ÄLÄ RUOKI SITÄ!!!". Pelko ruokailutauon venähtämisestä sai matkaseurueen äärimmäisiin tekoihin ja kuljettaja jätettiin ravinnotta. Taktiikka toimi ja vain lyhyen matkanteon jälkeen kurvasimme tien varressa sijaitsevaan ketjusyöttölään lounaalle.

Vatsat pulleina köröttelimme perille kohteeseen. Monen muun vuoden lailla, tänäkin vuonna kohteena oli Tahko. Tahko on oivallinen kompromissi pitkien ajomatkojen inhoajille ja kuitenkin kunnollisia rinteitä arvostaville laskettelijoille, matka eteläisemmästä Suomesta on siedettävä ja osassa rinteitä ehtii jopa tehdä muutaman käännöksen ennen hissinousua. Levin ohella bileväen mekkana tunnettu Tahko tarjoilee myös mukavasti kaikenlaista oheistoimintaa sitä kaipaaville, meille riittää laskettelurinteet ja pitsapaikka näin lasten kanssa.

Tosin tällä reissulla laskettelun lisäksi suuret ennakko-odotukset kohdistuivat myös kahvinkeittimeen. Mökki ei pettänyt ja keittiössä koreili ihan tavallinen kahvinkeitin, suodatinpussit ja kaikki! Aamukahvin keitosta muodostui lähes pyhä toimitus, niin hartaudella rapistelin kaivattuja suodatinpusseja, mittailin vettä ja haistelin, ah niin tavallista, juhlamokka suodatinjauhatusta. Jos et ymmärrä tätä hehkutusta, niin käy lukaisemassa parin viikon takainen päivitykseni "Keitä keitä kahvinkeitin".

Koko Euroopan sekoittanut Siperian peto iski Tahkolle rajuimmin juuri niinä päivinä kun mekin suuntasimme suksinemme mäkeen. Kaikille nurkissa lojuneille tuubihuiveille (mistä niitä sikiää??) tuli vihdoin käyttöä ja muistutimme muinaisen Egyptin muumioita vyöryessämme rinteeseen, sama tekniikka oli käytössä muillakin laskijoilla ja jos ihmisten tunnistus on laskettelutamineissa normaalistikin hankalaa, niin nyt se oli mahdotonta. Pakkanen lienee pelästyttänyt osan laskijoista lämpimämpiin aktiviteetteihin, joten jonoja ei muodostunut. Rinteet pysyivät hyvässä kunnossa pitkälle iltapäivään ja aurinko paistoi niin kirkkaasti, että ilman kaikkia tuubihuiveja iho olisi saattanut saada hieman väriä talven kalpeuden tilalle.

Matkan jännittävin hetki koettiin parin lomapäivän jälkeen keskellä yötä. Ulko-oven kolina kahden aikaan yöllä sai minut ponkaisemaan melko vauhdilla ylös sängystä, pikainen tarkistus viikonpäivästä sulki pois juhlakansan, jopa Tahko on aika kuollut alkuviikosta. Olin valmistautunut hakemaan unissaan kävelevän lapsen takaisin mökin lämpöön, mutta eteisessä tulikin vastaan Insinööri ja kolme koiraa! Siippa oli päättänyt jättää farmin ja työntekijät keskenään pakkasen armoille ja yllättää perheen keskellä yötä. Mikäs sen mukavampaa kuin siivota yöllä autosta koiran oksennuksia (kyllä, luit oikein ja sama auto) ja rullata mattoja pois mökin lattioilta pennun vahinkojen pelossa.

Loman luonne muuttui radikaalisti koirien myötä, hihnat solmussa kolmen koiran kanssa paukkupakkasessa on kenen tahansa loman suola ja mitäpä luulette, kuuluuko meidän ituniskojen vakiovarusteisiin koirankakkapussit? No ei kuulu, prisman muovipussiin on hyvä poimia koirien kikkareita, toinen vaihtoehto olisi ollut jätesäkki.

Loma on nyt jo kallistumassa loppupuolelle, ihan kohta alkaa armoton pakkaus ja siivous, sitä ennen kuitenkin keittelen kaikessa rauhassa aamukahvit ihan tavallisella kahvinkeittimellä (huomaakohan kukaan jos pakkaan sen mukaan?). Ystäväni täysikuu on tehnyt aktiivilomasta vielä pykälää aktiivisemman ja mieli halajaakin jo kotiin lepäämään.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.