Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Ääni on minun

Musa ja KirjatPosted by Rytmirouva Wed, September 20, 2017 18:40:58

Jatketaan vielä kerran musiikin parissa, Ylpön keikan jälkeiset päivät ovat kuluneet jonkinlaisessa musahorroksessa, luurit korvilla olen kävellyt päin seiniä ja unohdellut asioita. Yhtenä syynä tähän kultakalan keskittymiskykyyn on varmasti uusin artistilöytöni. Olen aina pitänyt todella paljon voimakkaista naisäänistä ja ulkomailta niitä onkin löytynyt helposti. Musiikkimaailman suurin menetys lienee Amy Winehouse, sääli kun parhaat lähtevät nuorena.

Suomessa tilanne on ollut hankalampi, Maija Vilkkumaan, Vesalan ja Maarit Hurmerinnan lisäksi en ainakaan näin äkkiä keksi muita, joista sen suuremmin pitäisin. Kunnes Jonna Tervomaa räjäytti potin uusimmalla albumillaan. Minun piti ihan kuunnella vanhat tuotannot läpi, että jos sittenkin olen vaan missannut jotain. En mielestäni ollut, tämä uusin albumi on ylivoimaisesti paras Tervomaan levyistä.

Harvoin minkään artistin levyltä löytyy jatkuvaa ilotulitusta, sekaan mahtuu vähän kehnompiakin kipaleita. Tervomaa on kyllä onnistunut vuolemaan kultaa ja jokainen biisi on kuuntelemisen arvoinen. Arvostusta lisää se, että nainen on tehnyt biisit itse. Normaalisti pidän aika suoraviivaisista sanoituksista ilman suuria arvoituksia ja kuuntelijan testausta, mutta niissäkin on tällä levyllä onnistuttu. Kun homma on muuten hanskassa, niin taiteellinen vapaus sallittakoon.

Todella vaikeaa nostaa mitään biisiä muiden yläpuolelle, ehkä kuitenkin suurimman vaikutuksen teki ”Väärät vaatteet”, nolottaa myöntää, mutta melkein liikutuin kun ensimmäistä kertaa kappaletta kuuntelin. ”Disco Melancholia" ja ”Oo mun kaa” ovat molemmat äärimmäisen kauniita kappaleita, joissa Tervomaan ääni soi kauniisti. ”Vaikuttavat aineet”, ”Uudet jumalat” ja ”Ääni on minun” kannattaa myös kuunnella kolmen ensimmäisenä mainitun lisäksi, jos ei jaksa koko levyä kahlata läpi.

Kirsikkana kakussa Tervomaan lauluun on selkeästi tullut syvyyttä ja särmää roppakaupalla lisää. Levy on huolella tehty ja todella mielenkiinnolla odotan jo mitä tuleman pitää. Kyllä me nelikymppiset naiset ollaan upeita!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.