Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Viisaus ei asu minussa

UrheiluPosted by Rytmirouva Sat, April 07, 2018 17:58:21
Spinning-bodypump yhdistelmä muutti elämäni niin hankalaksi parin päivän ajaksi, että päätin (taas kerran) muuttaa kuntoilutapani lähemmäs yleisesti hyväksyttyjä suosituksia. Hyvästi vauhti ja reuhtominen, tervetuloa suunnitelmallisuus ja kohtuus.


Sen lisäksi, että istumaan käyminen puhumattakaan ylös noususta, olivat äärimmäisen tarkkuutta vaativaa puuhaa ja vaativat onnistuakseen buranaa, jouduin tosissaan vaivaamaan päätäni muutaman muunkin arkiaskareen kanssa. Ystävältä sain onneksi kullanarvoisen vinkin ja sain kuin sainkin kaipaamani aamukahvit kiduksiin pillin avulla, käsillä ei muki noussut napaa korkeammalle. Pari vapaapäivää navetalta osuivat oikeaan saumaan ja kivulias laahustelu yöpuku päällä oli riittävä liikuntamuoto särkeville lihaksille.

Muistini ei kuitenkaan ole ottanut opikseen ja on yhtä huono kuin aina ennenkin. Kolotusten vähetessä ja pillipäivän jäätyä taakse, otin taas suunnan kohti kuntokeskusta. Jos nyt ajan täältä metsästä kymmeniä kilometrejä jumppaamaan, niin eihän ole mitään järkeä joogata tai venytellä, eihän? "Rahoille vastinetta ja liha liikkumaan-piru" kuiskaili taas olkapäällä menestyksekkäästi ja johan se vanha viisauskin kertoo, että sillä ne vaivat lähtevät millä ovat tulleetkin. Kaiken kitinän jälkeen melkein nolottaa kirjoittaa tähän, että päätin ahertaa saman setin kuin muutamaa päivää aiemmin, eli pumpin kautta pyörän selkään.

Nyt kuitenkin olin fiksumpi ja päätin unohtaa naapurin voittamisen, kerrasta viisastuneena osasin laittaa painot itselle sopiviksi. Ohjaajakin oli vaihtunut ja tällä kertaa kaiuttimesta kiiri myös yleisiä ohjeita käytettävien painojen suhteen ja adrenaliinihuurut olivat astetta maltillisemmat. "Jaksaa jaksaa, painaa painaa" huudot ja kiljahdukset ovat toki välillä tarpeen, mutta rajansa kaikella. Tunti sujui mainiosti ja jottei nyt totuus ihan pääsisi unohtumaan, laitoin toki sen verran reilusti painoja, että pillipäivä olisi hyvin todennäköinen.

Spinning meni jo rutiinilla perään ja hetkellinen huoleni aineenvaihdunnan toimivuudesta siirtyi syrjään: hiki virtasi taas kuten ennenkin ollen tällä kertaa jopa entistä vuolaampaa. Tällä kertaa plussaa oli se, että löysin salin kymmenien pyörien joukosta vihdoin pyörän, jossa on mukava ja pehmeä satula. Saman pyörän saaminen jatkossa ei liene ongelma, koska se sijaitsee eturivissä ohjaajan nenän edessä.

Toipuminen liikuntatuokiosta kävi vauhdilla, eikä pillille ollut käyttöä tällä kertaa. Välipäivien palauttelu hoituu kävelemällä navetoiden, tallin ja kodin väliä. Tosin juuri nyt näyttää siltä, että kävely muuttunee uimiseksi, lumien vikkelä sulaminen on saanut aikaan pientä tulvimista pihapiirissä.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.