Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Voihan voipaperi

RuokaJulkaisija: Rytmirouva to, syyskuu 28, 2017 14:27:02

Lapset vinkuivat ruokaa iltasella. Olin armelias, suostuin pyyntöön ja päätin tehdä pitsaa. Normaalisti kaapista löytyy aina ainekset pitsaan, voiko helpompaa jämäruokaa olla? Jos ei muuta päälle laitettavaa löydy, niin aina on tonnikalapurkki kaapin perällä.

Nyt kuitenkin ongelmaksi muodostui leivinpaperin puute. Se oli loppu, enkä ole vielä keksinyt, millä sen voi korvata. Tietenkin on mahdollista voidella vuoka tai pelti ja taputella taikina siihen, mutta hyhyhyh, olen niin tottunut paperiin, että ajatus ällöttää. Vaikka meillä ei täällä metsässä olekaan ihan nurkan takana alepaa, niin onhan meillä naapurit. Tosin matka mitataaan hieman eri asteikolla kuin kaupungissa, mutta jos sinne on kakarana alasti suoraan saunasta juostu, niin ei se niin kovin kaukana voi olla (eipä). Joten lähetin lapsen leivinpaperin hakuun, mikä onnistuikin helposti kun panoksena on mieluista ruokaa. Niille joille tilanne on vasta edessäpäin tiedoksi: uhkailu, lahjonta ja kiristys toimivat myös teineihin, viimeiseksi mainittu tehokkain.

Paperitoimitus tuli ajallaan ja lätty paistumaan. Kaikki meni oikein mallikkaasti siihen asti, kunnes aloin leikkaamaan pitsaa paloihin… siis mitä ihmettä, kuka ääliö on keksinyt voipaperin??? Mihin tarkoitukseen se on suunniteltu ja mihin sitä käytetään? Varmistamaan, että pitsapohja pysyy kasassa? Vai onko tarkoitus pitää hauskaa viattomien lasten ja hyväuskoisten äitien kustannuksella? Ja voisiko se pahuksen paperi olla vaikka vihreää, että sen edes erottaisi leivinpaperista? Meillä ainakin pahvit ympäriltä katoavat ja rullat pyörivät iloisesti sikin sokin laatikossa. Se ei ole ollut ongelma, koska folion, leivinpaperin ja muovikelmun erottaa helposti toisistaan. Eikä meillä ole sitä voipaperia, koska MINÄ EN TIEDÄ MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN!!! Ja joo joo, menen katsomaan googlesta, heti kun otsasuoni lakkaa tykyttämästä…

Pitsa tuli kuitenkin jotenkin hyötykäyttöön, toinen lapsi totesi, että ei se voipaperi nyt niin pahaa ole. Toinen kaapi päälliset pois ja siirsi tortillalätyn päälle. Itse yritin leikata paperia irti vuolemalla pohjasta. Ei onnistunut, en syönyt. Siippa ei edes vaivautunut yrittämään, totesi vain, että olikin jännä että meillä olisi tänään ollut ruokaa (einekset kunniaan).  • Kommentit(0)

Fill in only if you are not real

Seuraavat XHTML-tunnisteet sallitaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-tyylejä ja Javascriptiä ei sallita.