Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Kynttiläillallinen

RuokaPosted by Rytmirouva Tue, October 03, 2017 17:41:23

Olen aika uomiini jämähtänyt ruuanlaittaja. Samojen reseptien pyörittely jatkuu vuodesta toiseen, vain ranskalaiset ja kalapuikot ovat pudonneet pois kyydistä lasten aikuistuttua. Itse asiassa kynnys on myös hyvin matala jättää se ruoka tekemättä kokonaan, miksi ihmeessä einekset, mikroaaltouuni ja noutopitsat olisi muuten edes keksitty?

Tykkään kuitenkin ruuanlaitosta silloin kun siihen on aikaa ja varsinkin vieraille on mukava tarjota hyvää ruokaa. Yksi lapsista on varsin ahkera metsästäjä ja sienestäjä, pakastin alkaakin olemaan pullollaan riistaherkkuja ja vihdoin eilen päätin rakentaa kuopuksen synttäreiden kunniaksi pykälää paremman illallisen.

Kyyhkystä ja sorsaa oli niin paljon tarjolla, että päätin laitella niitä vähän eri tavoilla. Metsästäjä itse oli perannut ja putsannut linnut niin hyvin, että tarjolla oli ainoastaan rintafileitä. Osa sorsafileistä sai suolan ja pippurin lisäksi timjamia ja tilkan viskiä marinadiin. Sydäntä särki laittaa hyvää single maltia ruuan joukkoon, hyvä viski on väkevistä ehdoton lempparini. Ilmeisesti sydänsärystä huolimatta onnistuin lorauttamaan tilkan liikaa viskiä fileille, koska savun maku saattoi olla jopa hieman liian voimakas lopullisessa ateriassa. Jos kokeilet, niin ruokalusikallinen tai pari riittää, loput parempaan käyttöön.

Kyyhkyset saivat perinteisen suola, pippuri, kerma käsittelyn ja lopputulos oli oikein herkullinen. Parhaiten kuitenkin onnistui sorsafileiden ja kanttarellien yhdistäminen samaan kippoon. En olisi ikinä uskonut laittavani blogiin ainuttakaan reseptiä, mutta olen muutenkin jatkuvasti yllättänyt itseni kirjoittamasta ihan mitä sattuu, joten täältä pesee.

Määrät (ai mitkä määrät?) ovat hyvin viitteellisiä, koska en juuri koskaan mittaa mitään, kunhan ripottelen ja roiskin.

Sorsan rintafileitä 4-6 kpl
Kanttarelleja 2-3 dl
Sipuli
Kermaa
Mustapippuria
Suolaa
Voita paistamiseen

Paista voissa pannulla sienet ja hienoksi silputtu sipuli. Lisää kerma, mustapippuria ja suolaa. Suurusta kastike Maizenalla tai minun tapaan vesi/vehnäjauho seoksella. Paista toisella pannulla fileet kauniin ruskeiksi pinnalta ja siirrä kastikkeen sekaan.

Anna kiehua 15 min, tarkista maku ja voila, hyvin yksinkertainen ja herkullinen ruoka on valmista. Nokkelimmat varmaan huomasivatkin, että tässähän on vain yhdistetty perinteinen sienisoossi ja lintu, ei kovin monimutkaista. Itse käytin ruokakermaa 15%, mutta kunnon kuohukerma on aina kuohukermaa. Kylkeen perunamuusia niin homma on taputeltu. Pitäisikö siirtyä ruokabloggaajaksi?

Ai niin, tärkein meinasi unohtua: chileläinen Syrah sopi oikein hyvin tämän(kin) ruuan kanssa.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.