Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Villivarsan nujerrusta

HevoshommiaPosted by Rytmirouva Wed, October 18, 2017 20:22:39
Villivarsan nujerrus on edistynyt. Päivittäin toistuvat kuuliaisuusharjoitukset ovat alkaneet tuottaa tulosta ja selviän ehkä ehjin nahoin tämän(kin) varsan kasvatuksesta.


Käytös ei kyllä millään muotoa ole nöyrää tai kuuliaista vaan koko ajan aistittavissa on pientä haastetta. Hevosen silmistä pystyy lukemaan yhtä sun toista ja tämän mussukan silmissä on ihan tietynlainen palo. Korvien asento ja ruumiinkieli kertovat jatkuvasta valmiustilasta, taluttajan on syytä pysyä hereillä koko ajan.

Pysähdykset, peruutukset, liikkellelähdöt ja taluttajasta poispäin pyöritykset ottavat pannuun ja rankasti, mutta alkavat sujua koko ajan paremmin. Pystyyn hyppiminen on ainakin toistaiseksi jäänyt pois, ilmeisesti maahan kaato ja päälle istuminen oli sen verran iso kolaus egolle, että kavioiden maassa pitäminen on vähemmän nöyryyttävää.

Hammaskaluston kuriin saaminen on vielä hyvin vaiheessa. Taluttaessa suu pysyy kiinni, mutta karsinaan meno ja riimun laitto on uhkapeliä. Silloin kun eläintä rangaistaan, kaiken on tapahduttava sekunnilleen oikeaan aikaan. Pari kertaa olen päässyt antamaan korville niin, että silmissä säkenöi (varsan silmissä, ei minun. Minun silmissä säkenöi huomattavasti useammin kun varsuli onnistuu jysäyttämään purukaluston ahteriini). Jälkikäteen on turha mennä mustelmia esittelemään ja torumaan.

Tämän aamun treenit olivat ihan parhaimmasta päästä, poika käveli kiltisti vierellä ja teki melkein kaiken juuri niin kuin pyysinkin. Vakavasti otettavaa hammashyökkäystäkään ei tullut, vain uhmakasta irvistelyä ja mulkoilua.

Vanhoina hyvinä aikoina kunnon hevosmiehet olisivat varmasti jo piesseet luulot pois pojalta, varmaan silläkin systeemillä saatiin huonoja tapoja kitkettyä, mutta minäpä haluan varjella lapsen luottamusta ihmiseen. Vakaasti uskon, että tulevaisuudessa tämänkin lohikäärmeen kanssa pärjää kunhan pelisäännöt ovat selvät. Duunia on vain moninkertaisesti ihan perusvarsoihin verrattuna.

Ensi kesänä onkin huilitauko, tamma ei tiinehtynyt ja näin jälkikäteen ajateltuna olen tilanteeseen aika tyytyväinen. Emätamma on oikea äititeresa ja minulle on täysi arvoitus miten se onnistuu pyöräyttelemään äärimmäisen luonteikkaita varsoja. Tai noh, kolmesta yksi oli kyllä ihan normaali. Ensi kesän aion joka tapauksessa levätä varsarallista.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.