Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

HIHS

HevoshommiaPosted by Rytmirouva Sun, October 22, 2017 09:59:32
Sen lisäksi, että käytän kaiken lehmiltä liikenevän ajan hevosiin kotioloissa, käyn tietenkin tarkistamassa tärkeimmät heppatapahtumat Suomessa vuoden mittaan. Tilannettani hankaloittaa, että olen yhtä lailla kiinnostunut niin raviurheilusta kuin ratsastuksesta ja ihan kaikkialle en minäkään repeä. Helsinki International Horse Showta ei kuitenkaan parane jättää väliin, joten sinne siis.


Hevosethan eivät millään muotoa ole pääosassa näissä hepparetkissä, reissut rakentuvat hyvän ruuan, juoman, seuran ja shoppailun ympärille. Tämän vuoden HIHS ei ollut poikkeus. Junalla matkustus on todettu toimivaksi ratkaisuksi retkien kokonaisvaltaisen onnistumisen kannalta, ravintolavaunusta päivä polkaistaan menestyksellä käyntiin. Tällä kertaa jouduttiin kyllä luistattamaan kytkintä kipurajoille asti: juna oli täynnä kuin nuijalla lyöty ja jono kalj... ei kun kahville oli lähes vaunun mittainen. Sinnikäs jonotus palkittiin ja pääsimme siemailemaan aamupalaa seisomapaikalla aika monen muun kanssa.

Selvisimme perille, vaikka taksikuskin kanssa olikin hieman näkemyseroja kohteesta. Hartwall-areena on vaihtunut jäähalliin jo vuosia sitten, onneksi pidin pintani. Me vannoutuneet kouluratsastusfanit emme kuitenkaan koskaan ehtineet katsomoon asti näkemään maailmanluokan kouluratsastusta (koska nälkä), mutta onneksi luvassa oli vielä kovan tason estehyppelyä.

Normaalisti näiltä reissuilta palataan valtavan roinamäärän kanssa kotitallille, tietenkin messutarjoukset täytyy hyödyntää. Tällä kertaa expo-alue ei saanut meitä villiintymään ja saatoinkin ilmoittaa kotiin, että pakettiautolla nouto juna-asemalta ei ole tarpeen.

Helsingin jäähallissa on erinomaisen hyvin huomioitu janoisen ja nälkäisen matkailijan tarpeet. Kaikenlaista pikaruokaa on tarjolla joka nurkan takana, mutta mepä olemmekin nirsoja aikuisia naisia, jotka arvostavat mahdollisuutta istumiseen ruokailun yhteydessä ja haarukka sekä veitsi ovat miltei välttämättömyys. Siihen loppui hyvä huomiointi ja tarjonnan paljous. Päätimme joustaa sisäisestä nälkäkellosta ja siirtää ruokailua ajankohtaan, jolloin mahdollisuus sivistyneeseen ruokailuun aukeni. Kun vihdoin pääsimme ravintolaan pöydän ääreen istumaan (pöytäliinat ja kaikki), oli ilo todeta, että kyllä kannatti. Ruoka oli hyvää, ellei peräti erinomaista.

Tapahtuma painii omassa sarjassaan Suomessa järjestettävistä hevostapahtumista. Esteratsastuksen World Cup-osakilpailu saa maailmanluokan ratsastajia paikalle ja koko Suomen ratsastuksesta kiinnostunut yleisö kokoontuu saman katon alle. Lippujen hinnat ja ohjelmasisältö herättävät aina keskustelua, mutta yhtä kaikki, tunnelma oli lämmin ja hevoset hienoja.

Mainitsemisen arvoinen on myös tieto, että vetoketju-järjestelmä vessassa toimi. Kaksi ovea yhteen vessaan ei ole suomalaisten juttu, mutta hevosihmiset ovat ilmeisesti sivistyneempiä kuin osasin odottaakaan. Laskettelurinteessä olen hissijonojen painajainen opastaessani ihmisiä menemään vuoronperää kahdesta suunnasta hissiin. Jonotuskäyttäytyminen on minulle hyvin sydäntä lähellä oleva asia.

Päivä oli kaikin puolin oikein onnistunut ja oikeasti ehdimme myös näkemään ratsastusta, 160cm estekorkeus on jo ihan uskottava, jopa sieltä hattuhyllyltä katsottuna, jossa paikkamme sijaitsivat. Ensi vuonna yritän elää vähemmän hetkessä ja ostaa liput sen verran aikaisemmin, että pääsemme kenkätelineeseen hattuhyllyn sijaan.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.