Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Lääkitys kohdalleen

Kissat ja KoiratPosted by Rytmirouva Thu, November 02, 2017 17:48:04
Kissa on nyt syönyt kuukauden päivät kortisonia ja antibioottia, pari tablettia aamuisin ja yksi iltaisin. Olin vakuuttunut, että jos nyt edes onnistun tunkemaan pillerit kissan kurkusta alas, niin jonkinlainen ripuliongelma odottaa pitkän antibioottikuurin myötä. En ihan äkkiä keksi mitään yököttävämpää kuin kissan pökäleet, paitsi sama juoksevassa muodossa.


Lääkitys sujui itse asiassa paljon helpommin kuin alunperin kuvittelin, mitään raatelujälkiä kropastani ei löydy, eikä rukkasillekaan ollut tarvetta. Kisuli ei hävinnyt metsään tai aitan alle pillerin pelossa, vaan oikein sopuisasti oli aamuin illoin paikalla valmiina ottamaan hyödyn irti lääketieteestä. Mahakin kesti pitkän kuurin oikein hyvin, minun ei tarvinut siivoilla kissan jätöksiä missään muodossa.

Mukavinta asiassa on tietenkin se, että lääkkeet myös auttoivat. Kissan astmakohtaukset loppuivat kuin seinään ensimmäisten kortisonitablettien myötä, ruokahalu palasi entisiin, valtaviin mittasuhteisiin (meillä ei ole mitään pikkukisuja) ja katti muutenkin piristyi. Kivasti vanhat kujeet palasivat myös, aamuneljän herätys toimii taas vanhaan malliin: makuuhuoneiden ovien raapimista järjestelmällisen tehokkaasti, kunnes joku herää ja päästää astmaatikon pihalle. Koko perheen yhteinen harrastus iltaisin ennen nukkumaan käymistä on "etsikää se ...keleen kissa ja heittäkää pihalle että täällä saadaan nukuttua". Yleensä kissaa ei löydy.

Pari päivää sitten meillä oli kontrolli eläinlääkärin kanssa. Käyntiä ei vaadittu, vaan puhelimen välityksellä neuvottelimme kisun kohtalosta. Nyt osasin jo suhtautua asiaan kuuluvalla vakavuudella kissan epikriisin läpikäymiseen ja jatkohoidon suunnitteluun. Lopputulos oli, että pillereitä annetaankin enää vain kerran päivässä ja edelleen tulevaisuudessa vähennetään. Juuri kun aloin pääsemään vauhtiin ja kissa melkein otti ilmasta kopin pilleristä.

Katti sai varmasti monia armorikkaita vuosia lisää ja hoitaa jatkossakin aamuyön herätykset, kukkien lannoitukset, tapettien repimiset, karvapinnoitteen sohviin ja sänkyihin sekä verhojen designpäivityksen. Kyllä kannatti!  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by maya Thu, November 02, 2017 18:43:53

Meillä hoitaa pikku pikku puudelipiski tuon aamuöisen herättelyn.....Neljältä käskin olla hiljaa yläovella, meillä nukutaan! Fiksuna koirana (siksihän noita kutsutaan.....ehkä) siirtyi alaovelle ja jatkoi samaa vinkumista. Kömmin jälleen sängystä ylös portaiden yläpäähän ja huusin, että NYT SAATANA SE TURPA KIINNI JA NUKKUMAAN!!!!! Ja niin pikku pikku puudelipiski nukkui sängyn alla kello yhdeksään :)
Olenko huono äiti???? Mutta pojat ei kuitenkaan heränneet...huutoääneni on siis liian hiljainen