Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Amy Amy Amy

Musa ja KirjatPosted by Rytmirouva Sun, November 12, 2017 12:59:53
Jos saisit herätettyä henkiin yhden edesmenneen muusikon, kuka se olisi? Beethoven, John Lennon tai ehkä Elvis Presley? Minulle tämä on helppo, valitsen Amy Winehousen.


Eilen tarjoutui mahdollisuus päästä kuuntelemaan "Amy Winehouse tribuuttia" . Etukäteen en tiennyt bändistä tai solisteista mitään mutta sen verran sain selville, että pasuuna sekä saksofoni löytyvät illan instrumenteista ja että toinen solisteista on tänä vuonna palkittu Finnish Blues Awards-gaalassa vuoden tulokkaana. Näiden tietojen perusteella päättelin, että ehkä kannattaa lähteä paikan päälle vähän pidemmästäkin matkasta.

Todellakin kannatti. Bändi oli läksynsä tehnyt ja jälkikäteen tarkistettuna kokoonpano olikin rautaista ammattilaiskaartia. Pasuuna ja saksofoni toivat iltaan juuri sen, mitä Amyn R&B, soul ja funk-combo vaatii. Ilta vietiin läpi kahden solistin voimin, molemmat ottivat Amyn biisit hienosti haltuun mutta Emilia Sisco oli loistava! Ilta suorastaan räjäytettiin liikkeelle "Back to Black" biisillä, joka on suosikkini kaikista Amyn biiseistä ja jonka Sisco lauloi järisyttävän upeasti. Etukäteishuoli saappaiden koosta, joihin solistit joutuvat hyppäämään, oli poispyyhitty.

Musiikin vaikutus ihmiseen on ihmeellinen. Asiaa on tutkittu paljon ja google antaa osumia aiheesta loputtoman määrän. Mainitsemisen arvoisia lienee ainakin Kanadalaisen yliopiston tutkijoiden löytö, että mielimusiikki käynnistää aivoissa palkitsemisjärjestelmän - sen saman, joka tekee ruuasta ja seksistäkin nautinnollista. Ja että tutkimustuloksia musiikin terveydellisistä vaikutuksista löytyy koko ajan lisää, aivohalvauksesta toipumiseen sekä masennuksen hoitoon musiikki tutkitusti auttaa.

Eilisen perusteella minun masennukset saivat kyytiä pitkäksi aikaa ja mielihyvää tuli roppakaupalla. Rytmit olivat tarttuvia ja paikallaan oli vaikea pysyä. Oletteko katsoneet telkkarista Voice of Finlandia? Minä olen Elastinen, koko kroppa liikkuu musan mukana ja jos on pakko istua niin ylävartalo nykii kuin sähköiskuja saaneena. Normaalisti helpotan oloani vain yksinkertaisesti tanssimalla, mutta eilen päätin sivistyneesti keskittyä musan kuunteluun paikallaan istuen. Oli muuten vaikeaa, välillä oli noustava seisomaan että sai alaraajat mukaan liikkeeseen.

Hämärän peittoon jäi, oliko kokoonpano kasattu tätä yhtä keikkaa varten. Tuskin ja todellakin toivon, että muutkin Amy fanit pääsevät nauttimaan rytmeistä. Kahden tunnin setti sai endorfiinit jylläämään ja mielen palamaan pienille klubikeikoille, joille Amyn kaltaisten artistien biisit kuuluvatkin, vain tupakansavu puuttuu (hyvä niin). Hatun nosto yrittäjille, jotka jaksavat pieniä musaklubeja pitää pystyssä. Niitä ei ihan joka kaupungista löydy.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa Amysta enemmän, mutta jääköön toiseen kertaan. Hän on ansainnut ihan oman blogitekstin.

Edit. Juuri huomasin, että keikka Storyvillessä Helsingissä 5.12  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by maya Sun, November 12, 2017 16:37:52

Jossaa oli juuri kysely, että kenet menehtyneen artistin haluaisit takaisin elävien kirjoihin? Miehän vastasin, että Amyn :) Kävin ensin tovin keskustelua itsekseni Elviksen ja Amyn välillä, mutta päädyin jälkimmäiseen koska uskon, että hänellä olisi ollut vielä paljon annettavaa musiikkimaailmaan.....todella paljon <3
Sitä tässä nyt vaan mietin, että joutuuko tästä lähtemään Helsinkiin????