Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Vahinko

LehmätPosted by Rytmirouva Sun, November 19, 2017 14:05:52
Tiedättekö mikä on lypsäjän pahin painajainen? Se on antibioottivahinko. Suomennettuna antibioottia sisältävän maidon joutuminen tankkiin ja pahimmassa tapauksessa päätyminen meijeriin asti. Antibiootin joutumisesta maitotankkiin aiheutuu työtä, kustannuksia ja mielipahaa. Meijerille asti ehtiessään ab-maito todennäköisesti ehtii saastuttaa lisää maitoa ja pian meijerillä on käsissään ongelmajätteeksi luokiteltavaa maitoa ehkä jopa kymmeniä tuhansia litroja.


Lehmiä joudutaan milloin mistäkin syystä lääkitsemään antibiootilla. Utaretulehdus lienee yleisimpien hoidettavien sairauksien joukossa, on kaikkien edun mukaista, että maito päätyy priimana purkkiin. Silloin kun antibioottia käytetään, maito ei kelpaa elintarvikkeeksi, itse asiassa se ei kelpaa yhtikäs mihinkään, edes vasikoille ei saa juottaa antibioottia sisältävää maitoa. Lääkehoidon loputtua maito edelleen lypsetään eroon lääkepurkin kyljessä lukevien ohjeiden mukaisesti, varoaikojen umpeuduttua testaamme maidon vielä varmasti puhtaaksi antibiootista ennen meijeriin toimittamista.

Tässä yhteydessä onkin muuten oivallinen tilaisuus mainita, että voitte rakkaat lukijat olla täysin varmoja, että saatte kaupasta varmasti maailman puhtainta ja laadukkainta maitoa. Laatukriteerit Suomessa ovat todella tiukat ja valvonta toimii niin aukottomasti, että maitopurkkiin ei varmasti eksy mitään ei toivottavaa. Sama pätee muihinkin suomalaisiin elintarvikkeisiin, toki onhan ne saksalaiset salmonellanugetit varmasti paljon halvempia.

Palatakseni antibioottiin, niin vahinkoja joskus sattuu. Lääkityt lehmät on merkitty huolella (maalattu punaisella värillä korvista häntään), mutta sekään ei aina auta. Rytmirouvan ruosteiset lypsytaidot saivat kunnon shokkistartin kun hujautin antibioottimaitoa tankkiin. Tosin syy ei ollut minun, vaan Turmion Kätilöiden. Jostain kumman syystä renkutin bändin uusinta albumia luureista ja niin keskittyneesti kuuntelin tuota mukavuusalueeni ulkopuolella sijaitsevaa örinää, että hupsista vaan laitoin tavallisen lypsimen antibioottilehmän tisseihin kiinni kannulypsimen sijaan. Siinä vaiheessa kun tajusin virheeni, lypsyrätit lensivät iloisesti käsistä kun juoksin tempomaan maitoletkua pois tankista. Onnekseni maitoa ehti lehmästä tulla niin vähän, että maidot jäivät putkistoon tankkiin päätymisen sijaan. Tilanteesta selvittiin putkiston tyhjentämisellä ja huuhtelulla. Turmion Kätilöt joutui välittömästi pannaan ja loppulypsyn luureista veisasi Juha Tapio.

Muuten lypsyt ovat sujuneet jouhevasti ja tautikin siirtyi siippaan. Jotenkin flunssa jalostui matkalla paaaaljon pahemmaksi kuin minulla konsanaan. Luulen, että jopa miesflunssa kalpenee insinööriflunssan rinnalla.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.