Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Full english breakfast

Pieniä matkakertomuksiaPosted by Rytmirouva Fri, December 01, 2017 09:45:11
Ajattelin jättää blogijutut alkuviikkoon, mutta minkäs teet kun muu seurue on unikekoja. Mitäpä muutakaan tekemistä odotellessa kavereiden heräämistä. Kirja on mukana, mutta petikaveri tykkää huonoa jos räiskin valot päälle.


Minä olen viime aikoina syönyt melko terveellisesti, ainakin omasta mielestäni. Lautasmalli kunniaan, popsin kasviksia ja vettä juon niin paljon, että heikompia hirvittää. Matkoillakin pyrin välttämään ihan yletöntä mässyttelyä, mutta nyt on vähän jännemmät paikat, koska Lontoo.

Meillä oli aamulento Lontooseen ja aikaerosta johtuen saavuimme todellakin kukonlaulun aikaan kohteesen. Lentokentältä hotellille matkustus otti aikansa ja sisäinen kello huusi jo lounasta kun vihdoin jätimme laukut hotellille. Mitäpä sitä sitten muutakaan kuin suoraan läheiseen pubiin. Jo edellisellä Dublinin matkalla tuli todettua, että näillä saarilla parhaat sapuskat saa pubeista, joten sinne siis. Sehän on vain plussaa jos samasta paikasta saa juomaa kyytipojaksi.

Paikallinen kuppila olikin viihtyisä ja pubi-isäntä oikein ystävällinen ja varsinkin sanavalmis. Valitettavasti normilista oli vedetty aamiaisajaksi tiskin alle ja tarjolla oli vain aamiaista. No eihän se haittaa, kunhan nyt ruokaa saa, nälkä oli kiljuva. Tarkempi aamiaisvaihtoehtojen tarkastelu näytti, että tarjolla oli pekonia. Paljon. Pekonia oli mahdollista saada yksin, toastin kanssa, sämpylän kanssa, makkaran kanssa tai ihan vaan "full english breakfast", eli paistettujen munien, makkaran ja papujen kanssa. Kiemurtelin listaa lukiessani ja kysyin pubityypiltä, olisiko mahdollista saada mitään muuta. Hän luetteli vaihtoehdot eri järjestyksessä ja totesi voitonriemuisena, että toki voin saada myös pähkinöitä!

Matkoilla pinttynyt tapani syödä lounaalla salaatti, vaihtui lennossa full english breakfastiin ja tunnen vieläkin rasvan tirinän suonissani.

Mutta hyvää oli, sitä ei käy kieltäminen. Ja ettei totuus ihan kokonaan unohtuisi, niin olihan lautasella mukana puolikas paistettu tomaatti. Vatsa tuli täyteen, eikä nälkä päässyt yllättämään moneen tuntiin. Sitä paitsi, täällä on kyllä syynsä vetää pykälää rasvaisempaa ruokaa, jonkunlainen suojakerros jäätävää kylmyyttä vastaan tulee tarpeeseen. Täällä on K Y L M Ä. Kirjoitan siitä melko varmasti vielä myöhemmin lisää... jos en ole jäätynyt sitä ennen.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.