Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Stomp

Pieniä matkakertomuksiaPosted by Rytmirouva Sun, December 03, 2017 09:50:50
Kulttuuririennot ovat yleensä jääneet melko vähälle lomareissuilla, museoita lukuunottamatta. Nyt kuitenkin oli hyvissä ajoin varattu liput Stomp -esitykseen. Ei nyt varsinaista korkeakulttuuria, eikä musikaalin määre täyty, mutta viihdyttävä ja erilainen show.

Esityksen perusidea on tuottaa ääntä normaalista poikkeavilla instrumenteilla. Eniten käytössä on esiintyjän oma kroppa, epäilen että esiintyjien kädet ovat vähintään krokotiilinnahkaa, niin paljon käsillä hakkausta en ole hetkeen nähnytkään. Kaiken perusta on rytmi, musiikki luodaan rummutuksella ja käytössä ovat harjat, ämpärit, sanomalehdet, sytkärit, muovitynnyrit ja melkein mikä tahansa, mitä ei voisi konserttisaliin kuvitella. Myös ostoskärryt.

Pelkästään rojujen hakkaamiseen perustuva show voisi menettää viehätyksensä jossain 100 minuutin aikana, mutta mukaan oli saatu juuri sopivasti akrobatiaa, tanssia ja huumoria. Huumori oli taitavasti luotu mimiikan, eleiden ja ilmeiden avulla. Saimme nauraa vedet silmissä ja yksi esityksen iso etu onkin, että kielitaitoa ei tarvita. Esityksessä ei puhuta, eikä mitään varmasti mene ohi sen takia, että et ymmärtäisi kieltä.

Show oli käsittämättömän energinen, esiintyjät olivat nuoria aikuisia ja mikä tahansa kuntotesti hoituu varmasti puhtain paperein. Tekemisestä huokui hauskuus ja esiintyjät osasivat taitavasti vetää yleisön mukaan hauskanpitoon. Kämmenet varmasti punoittivat muillakin kuin minulla esityksen jälkeen. Huomioimatta ei pidä jättää sitäkään, että hameväki saa myös silmänruokaa koko rahan edestä. Homma edellyttää niin käsittämättömän kovaa kuntoa, että jossainhan sen on pakko näkyä. Miesten ei pidä nyt pelästyä, esiintyjäkaartiin kuului myös naisia, mutta selkeästi vähemmistössä.

Stomp on pyörinyt Lontoon Ambassador -teatterissa, jossa mekin esityksen katsoimme, 15 vuotta ja sulkee ovensa ensi helmikuussa. Maailmalla kiertäminen kuitenkin jatkuu, menkää ihmeessä katsomaan jos tilaisuus koittaa ja ilman muuta lapset mukaan.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.