Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Red Red Wine

Pieniä matkakertomuksiaPosted by Rytmirouva Fri, December 08, 2017 22:54:24
Vietimme aikanaan 10v hääpäivää siipan kanssa Bordeauxissa, Ranskan tunnetuimman viinialueen sydämessä. Tuolla matkalla vierailimme Saint-Emilionin pikkukaupungissa, joka on rakentunut viinin ympärille. Korttelit olivat täynnä viinikauppoja ja -kellareita, joukkoon oli toki mahtunut myös ravintoloita, kahviloita sekä muitakin pieniä puoteja.


Toinen toistaan parempia viinejä sai kaupoissa maistella ja mekin epäsuomalaiseen tapaan jouduimme sylkemään hyvän viinin pois maistelun jälkeen. Tosin maistelun luonne olisi saattanut muuttua hyvinkin suomalaiseksi, mikäli kaikki viini olisi jatkanut matkaansa kurkusta alas.

Tuolla matkalla päätimme ostaa lasten syntymävuosien viinejä kotiin toimitettavaksi. Asiantuntijan avulla maistelimme ja valitsimme kunkin lapsen syntymävuoden kohtuuhintaista punaviiniä, kutakin kolme pulloa. Esikoisen vuosi oli ollut haastava viinivuosi ja myyjä varoitti, että viini ei saata säilyä siihen asti, että lapsi täyttää 18v. Ajatuksemme oli, että 18v synttäreitä juhlistetaan hyvän viinin merkeissä. Keskimmäisen ja kuopuksen vuodet olivat helpompia ja todennäköisyys säilymiselle oli parempi. Toki jos budjetti olisi ollut väljempi, säilyvyydellekin olisi saanut paremman takuun, mutta noin 30 euroa per pullo oli meille jo enemmän kuin tarpeeksi.

Pari viikkoa matkan jälkeen kotiin pölähti laatikollinen viinipulloja ja laatikko tungettiin komeron perälle useammaksi vuodeksi. Seitsemän vuotta matkan jälkeen pääsimme avaamaan ensimmäiset pullot. Olemme yrittäneet opettaa lapset arvostamaan hyvää punaviiniä ja jossain määrin olemme onnistuneetkin eli emme itse päässeet ryystämään kaikkea. Itse asiassa mukana olivat molemmat isovanhemmat ja hommaan liittyi myös ruokailu, joten ihan pelkästä lipittelystä ei ollut kyse. Huonosta vuodesta huolimatta viini oli säilynyt hyvin ja oli oikein erinomaista, sakkaa oli totuttua enemmän.

Nyt yhdeksän vuotta viinien hankinnan jälkeen, pääsimme maistamaan seuraavaa erää. Keskimmäisen täysi-ikäisyys tuli ajankohtaiseksi ja rakentelin illallisen lähipiirille juhlan kunniaksi. Valitettavasti yksi pulloista oli saanut hieman korkkivikaa, mutta muuten ei valittamista. Aikanaan 25 euroa maksanut pullo oli googlauksen perusteella tänäpäivänä arvoltaan 350 euroa, lapsella silmät välähtivät siihen malliin, että mielessä ehkä käväisi myyntihommat. Viini kuitenkin sai kunniapaikan illallispöydässä eikä päätynyt huutonettiin kaupattavaksi.

Kuopus toistaiseksi arvostaa kokiksen aromit huomattavasti punaviiniä korkeammalle ja hyvä niin. Viimeiset kolme pulloa joutuvat odottamaan vielä neljä vuotta komeron perällä, toivottavasti elämä kulkee tuttuja ja turvallisia latujaan, että pääsemme viimeisetkin pullot korkkaamaan rakkaiden seurassa.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.