Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Syömähousuista farkkuihin

RuokaPosted by Rytmirouva Thu, December 28, 2017 15:03:34
Jokavuotinen päätös muistaa kohtuus joulusyöpöttelyssä vesittyi taas ihan alkumetreillä. Olin vielä ylpeä aattoaamun riisipuurosta, mutta päätös ihan vaan vähän maistaa vastapaistettua kinkkua avasi hanat.


Vähän kateellisena kuuntelen juttuja, joiden mukaan osa ihmisistä inhoaa joululaatikoita, eikä rosolli tai muutkaan jouluherkut tunnu maistuvan. Minulle maistuu. Hotkin antaumuksella äidin tekemää lanttulaatikkoa ja sujuvasti mätän lautaselle kaikki muutkin porkkanan ja perunanhuuruiset tuotokset. Kylmät joulupöydän antimet eivät valitettavasti nekään jätä minua kylmäksi, saan lautasen helposti täyteen monta kertaa joulun herkuista.

Ilman pienintäkään omantunnon pistosta, olen hankkinut jouluherkut aina suoraan marketin hyllyiltä. En ole myöskään langennut äidin virittämään lanttulaatikkoansaan, joku heikompi voisi kuvitella, että jos itse tekee, saa yhtä hyvää kuin äidin tekemä. Olen päättänyt olla edes yrittämättä ja äidin lanttulaatikko koreilee paraatipaikalla prisman foliorasioiden ympäröimänä joulupöydässä.

Kaikki tietävät, mitä tapahtuu kun yhdistellään kinkku, einesruuat, graavikalat, hillosipulit, rosollit sekä tietenkin tilkkanen punaviiniä ja loraus glögiä. Tapahtuu järjetön turvotus. Liiallinen suolan nautiskelu on jo kauan sitten todettu olevan haitaksi terveydelle ja suuresti epäilen, että joulun aikaan muidenkin kuin minun verisuonet huutaa hoosiannaa. Homma tietenkin viimeistellään tolkuttomalla määrällä suklaata, suolaisen ja makean tasapainosta täytyy pitää huolta.

Pyhien jälkeen perhe tahtoi eläviin kuviin ja vastaan taistelusta huolimatta minäkin jouduin luopumaan syömähousuistani. Elokuvateatterin hämyssä joulunajan syömähousuihini ei liene olisi kiinnitetty juurikaan huomiota, mutta johonkin raja on vedettävä. Joten urheasti farkut esiin ja pöksyjen vaihtoon. Ei ollut soveliasta herkimpien silmille, ei. Sain kuitenkin farkut ahdettua jalkaan, vyölle ei ollut käyttöä. Hupaisin vaihe koitti kuitenkin kenkien kohdalla, nahkasaappaiden vetoketju oli selvästi tiukempi kuin normaalisti, laatikot ovat siis valuneet kivasti pohkeisiin asti.

Ylpeänä voin kuitenkin kertoa, että istuin urheasti koko leffan ajan avaamatta nappia tai vetskaria housuista. Saappaatkin tuntuivat ihan mukavilta jaloissa enkä alkanut sinertää kummastakaan päästä. Sitä paitsi leffakin oli hyvä, taattua Star Wars viihdettä  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rytmirouva Sun, January 07, 2018 20:59:54

Mukava kuulla, että blogista on iloa smiley

Posted by It's me! Sat, January 06, 2018 17:10:55

Voi tuota hersyvää juttuasi täydellisellä äidinkielellä! Sitä on kerrassaan viehkoa ja nautinnollista lukea. Kiitos! T.ajat sitten housujen vetskarin avannut nykyinen punapää 😁