Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Paska meininki

LehmätPosted by Rytmirouva Sun, January 21, 2018 11:52:17
Olen taloremontin jälkeen langettanut Insinöörille rakennuskiellon. Kaikenlainen uusien navetoiden, latojen, vajojen, talojen tai minkä tahansa puuta, nauloja ja vasaraa vaativien kyhäelmien rakentaminen on kielletty. Sama koskee kaikkia ulokkeita, joita mahdollisesti voisi liittää jo olemassa oleviin rakennuksiin.

Ette voi edes kuvitella sitä kaikkea rakentamisen määrää, mitä meillä on vuosien saatossa tehty. Jos nyt paljastan, että tilanpitomme alussa lehmiä oli nolla ja nyt pitkälle yli 200, niin saatatte ehkä päästä vähän jyvälle mitä kaikkea on kasaan laitettu. Sen lisäksi, että on rakennettu uutta, on tietenkin tehokkaasti hyödynnetty vanhaa. Vanha navettarakennus muistuttaa kuplamuovia, ulokkeita ja lisäsiipiä on poksahdellut joka puolelle ja tottumattomampi eksyy navetan sokkeloihin ilman karttaa ja kompassia. Rakennusvuotta kysyttäessä, täytyy erikseen määritellä mitä osaa navetasta tarkoitetaan, vaihtoehtoja on lähemmäs kymmenen.

Rakentaminen ja erityisesti niiden suunnittelu toimii Insinöörin polttoaineena. Toki minkä tahansa laitteen tai vempaimen suunnittelu pitää moottorit hyrräämässä, mutta rakennukset ovat kerosiinia, etenkin navetat. Erilaiset piirustukset, luonnokset ja kaaviot valtaavat pöytien päälliset ja farmi onkin toiminut jokusen Insinöörin luomuksen koeponnistuspaikkana.

Olen hieman potenut huonoa omatuntoa rakennuskiellon takia ja annoinkin vähän periksi, edes minä en voi vastustaa ajatusta veden muuuttamisesta viiniksi, valitettavasti ihan siitä ei nyt ollut kyse, mutta eikö vastaavuus ole melko sama, kun muutetaan paska kuivikkeeksi? Eilen vietimme juhlavaa hetkeä vihkimällä käyttöön lannan separointilaitteen, joka siis erottaa paskasta kuiva-aineen ja tuon kuiva-aineen tehtävä on jatkossa toimia kuivikkeena navetassa, korvaamassa turvetta, purua tai olkea, mitä milloinkin käytetään.

Lapsen valistunut arvio rakennuksen ulkomuodosta oli, että "sehän on ihan kuin joku jättiläisten ulkohuussi". No niinpä onkin, tiiliseinien päällä on mökki, jonka pohjassa on reikä mistä tippuu kuivunutta paskaa. Paskan kuivuudesta voidaan olla montaa mieltä, eikä tuotteen ominaistuoksu kadonnut separoinnin yhteydessä yhtikäs mihinkään. Rytmirouvan ennakkoluulottomuus on nyt todella koetuksella, harvemmin sitä kukaan omassa kakassaan nukkuu. Sen tiedän, että vastaava systeemi on muuallakin käytössä, joten ihan sokkona ei hommaan ryhdytty.

Olkoon uuden kuivikkeen käyttökelpoisuus mikä tahansa (voin pitää teidät ajan tasalla), minä olen kuitenkin putsannut omatuntoni ja päästänyt Insinöörin toteuttamaan itseään. Rakennuskielto voi taas jatkua.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by maya Sun, January 21, 2018 18:34:57

Iltakävelyllä ketselin, että ufo on laskeutunut.....yritin kuvankin napata, mut avaruusoliot ehti poistua valokeilasta....