Munaravilla maaliin

Munaravilla maaliin

kirjoittajan kipuilua

Intohimona kirjoittaminen. Juttuja laidasta laitaan: karvakorvista, kaksijalkaisista, lenkkeilystä, maalaisidyllistä tai sen puutteesta, musiikista... lista on loputon, pääasia on kirjoittaminen.
https://www.blogit.fi/munaravilla-maaliin/seuraa

Paskanjauhannan suomenmestari

LehmätPosted by Rytmirouva Tue, January 23, 2018 22:27:43
Minun on nyt ihan pakko jatkaa edeltävää paskakertomusta, koska hommaan liittyy ihan liian herkullisia piirteitä kertomatta jätettäväksi.


Separaattori on nyt suoltanut kuivunutta kakkaa neljättä päivää tauotta. Voin paljastaa, että meillä on aika paljon kuiviketta tuhlattavaksi ja lisää tulee koko ajan. Rakennelmassa on lietteen siirron osalta käytössä pieni tilapäisratkaisu ja väliaikainen paskaputki ei kestä pakkasta, paskan on siis pysyttävä liikkeessä koko ajan, jotta se ei jäätyisi putkeen ja rikkoisi koko systeemiä. Oletteko vielä kärryillä? Arvaatte varmaan mitä tapahtuu, kun separaattori jauhaa jatkuvasti yötä päivää. Edellisessä postauksessa mainitsemani ulkohuussi vertauskuva pätee tähänkin, eli mitä tapahtuu jos paskan tulo ei vaan lopu? Säiliö tulee tietenkin täyteen! Juuri niin tapahtuu tässäkin ja kuivunutta paskaa (kuiviketta) täytyy jatkuvasti siirtää paikasta A, paikkaan B. Ja nyt päästäänkin siihen kohtaan, mikä suoraan vaikuttaa Rytmirouvan elämään: Insinöörin herätyskello soi useamman kerran yössä, kehottaen siirtymään paskansiirtely-tehtäviin. Totisesti odotan, että pakkaset loppuvat ja masiinasta voi vääntää virrat sammuksiin, minun unenlahjat eivät ole kummoiset ja öinen myötäeläminen saa silmäpussit kukoistamaan.

Itse lopputuotos on ollut iloinen ja paljon vähemmän haiseva yllätys kuin miltä alkuun vaikutti. Paska toimii kuivikkeena hyvin eikä hajuhaittojakaan ole liikaa. Painavampaa se toki on lapioida kuin turve tai sahanpuru, mutta ei hätää, Insinöörillä oli ratkaisu tähänkin pulmaan: Lumilinko! Kyllä vain, lumilinko lennättää paskan lehmien makuuparsiin helposti ja tehokkaasti, lapiot voidaan heittää uuniin, lumilinko on avain onneen.

Tänään sattumalta huomasin netissä artikkelin, josta kävi ilmi, että Suomessakin on jo tutkittu kuivapaskan käyttöä kuivikkeena. Me ennakkoluulottomat ja kokeilunhaluiset suomalaiset vaadimme vähintään repullisen sertifikaatteja ja kottikärryllisen tutkimustuloksia, ennenkuin villiinnymme uutuuksiin. Kuivatun lannan käyttö kuivikkeena on hyvin yleistä Keski-Euroopassa. Tästä ihan Suomen maaperällä tehdystä tutkimuksesta kuitenkin kävi ilmi, että kuivalanta toimii kuivikkeena moitteetta, lehmät pysyivät terveinä ja olivat peräti puhtaampia, kuin turvekuivituksella.

Minua häiritsee sanan "paska" viljely ja olen kovasti yrittänyt keksiä tälle uudelle kuivikkeelle sopivaa nimeä. Kuivattu paska ei kuulosta mukavalta jokapäiväisessä käytössä, mutta en valitettavasti ole keksinyt mitään käyttökelpoista nimitystä korvaajaksi. Jos nyt joku teistä lukijoista keksii mielestään oivallisen nimen tälle uudelle kuivikkeelle, niin kommentoithan? Minun mielikuvitus ei riitä.  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rytmirouva Mon, February 05, 2018 20:36:19

No kyllä, nyt ollaan ytimessä, koska paskastahan tässä juuri olikin tarkoitus eroon päästä. Kiitos Hanna.

Posted by Hanna Sun, February 04, 2018 13:01:12

Lantale! Hienostuneen ranskalainen säväys eikä tartte sitä paskaa kierrättää koko ajan suussa eikä muussa.

Posted by Rytmirouva Fri, January 26, 2018 13:40:22

Kiitos! Arvasin, että Mayaan voi luottaa. Paskatti on kyllä aika hyvä smiley

Posted by maya Thu, January 25, 2018 18:13:31

Jos puusta tehdään pellettiä, niin paskasta voisi tehdä pullettia....elikkä kuivitus pulletilla. Ei hyvä.....mut paskatti kuulostaa minusta kyllä hyvältä. Paskattia pintaan, niin nautakin näyttää puhtaalta....öööö.....Saattaa ens yönä tulla uniin näitä vaihtoehtoja, niin jatkan sitten tuonnempana :D